Başak şengül

Televizyon Programı Sunucusu

Doğum
03 Eylül, 1979
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi
Burç
Diğer İsimler
CNN Türk haber sunucusu

Gazeteci, Tv haber sunucusu. 3 Eylül 1979'da İstanbul'da doğdu. Ortaöğretimini Pertevniyal Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi.

Lise yıllarında aklına düşen "haberci" olma isteği üniversite yıllarında net bir karara dönüştü. "Sektörde iyi bir okul neresi olabilir?" ve "Habercilik heyecanı nerede solunabilir?" sorularının cevabı ise "CNN TÜRK"tü. 2000 yılında stajyer olarak adım attığı CNN TÜRK'te üniversiteden mezuniyeti sonrasında muhabir olarak göreve başladı.

6 yıl muhabirlik yaptı; 2006 yılında CNN TÜRK'ün Gece Görüşü programını sunmaya başladı. "Gece Görüşü"nde nöbet yaklaşık 3 yıl sürdü, ardından yine CNN TÜRK'te 6 ay süreyle "Farkında Mısınız?" programını hazırlayıp sundu.

2009 yılı başında yuvadan ayrıldı ve Haber Türk'te spiker olarak görev yaptı. 2009 Eylül itibariyle yeniden yuvaya döndü. CNN TÜRK'te gün içi haber kuşaklarında spikerlik görevini sürdürdü. Hafta içi her gün "Bugün" programını sunuyor. Cuma akşamları da "Akıl Çemberi" ile gündemi aktarıyor.

2005 yılında hazırladığı "AB Yolunda Zorlu Başlık: Çocuk İşçiler" dizi haberiyle haber program dalında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Haberlerde çocuklar ve kadınlar için pozitif ayrımcılık gözetilmesi gerektiğini düşünüyor. Siyasal gündemin, eğitim ve bilimdeki gelişmelerin yanı sıra iyi örnekler ve umut veren haberleri muhabir heyecanıyla takip ediyor.

Şengül, iyi derecede İngilizce biliyor. Fırsat buldukça yüzüyor, Wing Chun, kickboxing ve fotoğraf ile ilgileniyor; kendi kendine çizim yöntemleri üzerine çalışıyor. Gezmeyi, görmeyi ve yeni tatlar denemeyi seviyor; seyahat ve yemek programlarını ilgiyle izliyor

KAYNAK: Başak Şengül (cnnturk.com, 06.10.2016), Başak Şengül kimdir? (haberler.com, 3 Ekim 2020), Ekran Yüzleri (cnnturk.com, 28.01.2021), Başak Şengül (tr.facebook.com, 28.01.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör