Amine Gülşe

Güzellik Kraliçesi, Oyuncu

Doğum
30 Nisan, 1993
Eğitim
Lise mezunu
Burç

Güzellik kraliçesi, sunucu, oyuncu. 30 Nisan 1993 tarihinde İsveç’te doğdu. Babası Kerkük Türkü, annesi İzmirli Türk. Gülşe’nin babası Galatasaray’da disk atıcılığı yaparken İsveç’e transfer oldu ve sonrasında İsveç’e yerleştiler. Çocukluk yılları İsveç’te geçen güzel oyuncu Lise’yi de orada tamamlayarak Türkiye’ye geldi. Lise öğrenimini 'International High School Of The Guthenburg Region’da tamamladı. 2013 yılında abisinin işleri dolayısıyla annesini de alarak İzmir’e yerleşti. Burada 2014 yılında 'Miss Turkey' güzellik yarışmasına katıldı. Yaklaşık 250 adayın arasından seçilerek yarışmanın 22 kişilik finalinde Finalinin İstanbul’da yapıldığı yarışmada birinci oldu ve tacını bir önceki yılın güzellik kraliçesi olan Rüveyda Öksüz’den aldı.

Bir dönem Star Tv’de yayınlanan güzellik yarışması programında Kadir Doğulu ile sunuculuk yaptı. Dünyaca ünlü Manken İrina Shayk’a benzerliği ile dikkatleri çeken Gülşe, 14 Aralık 2014 yılında Londra’da düzenlenen 'Miss World' güzellik yarışmasında ülkemizi temsil etti, ancak dereceye giremedi.

Bu buruk başarısızlığı yıldızının parlamasına engel olamadı. 2015 yılında oyunculuk kariyerine adımını attı. Güzelliği ile yapımcıların dikkatini çekti ve Star Tv’de yayınlanan 'Asla Vazgeçmem' adlı dizide ünlü oyuncu Tolgahan Sahayışman ve Şafak Pekdemir ile başrollerini paylaştığı dizide Nur karakterini canlandırarak rol aldı. Dizi halen devam etmekte ve büyük ilgi görüyor.

KAYNAK: Amine Gülşe kimdir (Hürriyet Haber, 22 Mart 2016), Amine Gülşe kimdir (ensonhaber.com, 15.05.2016). Amine Gülşe (sinematurk.com, 22 Mart 2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör