Ali Murat Vural

Profesör, İletişimci

Eğitim
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi

İletişim profesörü, akademisyen. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu. Mezuniyetinden hemen sonra aynı üniversitede akademik kariyerine başladı. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden kazandığı burs ile Londra’ya dil öğrenimine gitti. Daha sonra Londra’da, London College of Printing’de Basın Teknolojisi dalında ihtisasını, Loughborough University of Technology’de Yayıncılık dalında Yüksek Lisansını ve Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yerel Medya ve Kamuoyu alanında Doktorasını tamamladı. 1997'de Yardımcı Doçentliğe, 2002’de Doçentliğe, 2007’de Profesörlüğe yükseldi. Halen, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesidir.

Yayınlanmış 5 kitabı, kurum içine yönelik basılmış 3 kitabı, 4 kitap Editörlüğü ve 4 ayrı kitapta toplam 7 Bölüm Yazarlığı vardır. Medya, kamuoyu, iletişim, siyasal iletişim alanında yayımlanmış 37 bilimsel makalesi, uluslararası ve ulusal kongrelerde 19 bildirisi, 43 konferans ve semineri bulunmaktadır. Ayrıca, gazete ve dergilerde yayınlanmış 884 yorum-analiz yazısı ile yapım ve sunumunu üstlendiği 81 televizyon programı bulunmaktadır.

Halen İstanbul Üniversitesi’ndeki Lisans ve Yüksek Lisans derslerinin yanı sıra, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkan Yardımcılığı, İstanbul Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Komisyonu Üyeliği ve İletişim Fakültesi Hakemli Dergisi Editörlüğü görevlerini yürütmektedir. Ayrıca, Harp Akademileri Komutanlığı Hava ve Kara Harp Akademisi’nde Algılama ve İletişim Yönetimi dersi ile Silahlı Kuvvetler Akademisi’nde “Güvenlik Amaçlı Stratejik Algı Yönetimi” derslerini vermektedir.

KAYNAK: Prof. Ali Murat Vural (alimuratvural.com, 14.09.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör