Bahattin Haskokar

Gazeteci

Ölüm
20 Şubat, 2008

Gazeteci (D. 1931, Prizren / Kosova - Ö. 29 Şubat 2008, İstanbul). Gaztecilik mesleğine 1950 yılında Zafer gazetesinde Foto Muhabiri olarak başladı. 53 yıllık gazetecilik hayatında birçok ödül alan Haskokar, 2002 yılında Dünya Kızılhaçları ve Kızılayları Fotoğraf yarışmasında birinci oldu. 1984 yılında Son Havadis gazetesinden emekli olduktan sonra sözleşmeli olarak Kızılay Derneği’nde foto muhabirliği yaptı. 29 Şubat 2008 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetti.

"Son Havadis Gazetesi Ankara Bürosu’nda birlikte çalıştığımız rahmetli foto muhabirimiz Bahattin Haskokar, Süleyman Demirel ile yurt gezilerinde birlikte olduğumuz arkadaşımız, ağabeyimizde. Çok güzel ve anlamlı fotoğraflar çekerdi. Bunları daha sonra da bir albüm yapar, Güniz Sokak’a gittiğimizde Demirel’e armağan ederdi. Demirel de hep Bahattin Haskokar’a “Teşekkür ederim Sabahattin” derdi.

Bahattin’e hep “Sabahattin” derdi.

Bahattin Haskokar, bu “Sabahattin” adına bayağı takılmıştı. Bir gün bana “Baba, herkesi tanıyor, hiç kimsenin adını şaşırmıyor. Beni çok yakından tanımasına rağmen bana hep Sabahattin diyor. Sen uygun bir zamanda benim adımımın Bahattin olduğunu söyleyiver” demişti.

Böyle bir anımsatmayı Süleyman Bey gibi birine söylememiz mümkün müydü? Bahattin Ağabeye “Ben böyle bir şey söyleyemem” demiştim.

Bahattin Ağabey, yine bir konuşmada Süleyman Bey’in “Sabahattin” demesi üzerine kulağına hemen eğilip “Bahattin efendim” deyiverdi.

İşin garip tarafı bundan sonra da Bahattin Süleyman Bey’in dilinde hep “Sabahattin” olarak kaldı." (Necdet Buluz)

KAYNAK: Yitirdiklerimiz (gazetecilercemiyeti.org.tr, erişim 08.08.2016), Necdet Buluz / Baba, Kırat’ına binip, Çekip gitti… (sakarya54.net, 17.08.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör