Didem Arslan Yılmaz

Televizyon Programı Sunucusu

Doğum
12 Ocak, 1974
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü
Burç

Haber spikeri ve muhabir. 12 Ocak 1974'te İstanbul'da doğdu. Kadıköy Kız Lisesi ardından 1992'de İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 1992'de Flash TV'de haber sunarak başladı. Sonra Kanal D'ye geçerek muhabirlik yaptı. "Çalar Saat" programını Serdar Cebe'yle Haftasonu Haberleri'ni sundu, muhabirlik, ana haber spikerliği, sabah programı spikerliği yaptı. Daha sonra bir süre Show Tv, Kanal 6 ve Uğur Dündar ekibiyle birlikte Star TV'ye, Habertürk'e geçti ve Haber Sahası, 13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye'nin Nabzı programlarını sunduktan sonra 22 Mart 2016 tarihinde sonunda Habertürk'ten istifa ederek, eskiden çalıştığı CNN Türk'e geçmiştir.

2004 yılında CNN TÜRK'teydi. Haber yolculuğu CNN TÜRK'te 4 yıl boyunca devam etti. Organ nakli dizi haberleri 6 ay devam eden bir programa dönüştü. Bu sürede Sağlık Bakanlığı ve CNN TÜRK'ün birlikte organize ettiği "Hayata Bağış" kampanyası büyük farkındalık yarattı. Organ bağışlarında artışlar gözlendi.

2007 yılından itibaren Haber Türk'te görev almaya başladı Bu kanalda 13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye'nin Nabzı programlarını hazırlayıp sundu. 2016 yılında Habertürk'ten ayrılan Yılmaz, aynı yıl kanalına döndü. Halen Türkiye'nin Nabzı programının moderatörlüğünü ve sunuculuğunu yapmaktadır.

Didem Arslan Yılmaz Kanal D'de istihbarat şefi olarak görev yapan Kürşat Yılmaz ile evlidir. Bu evlilikten Mina adında bir kız çocuğu annesidir.

 

Ödülleri:

 

2005 yılında “Kaçak ambulanslar“ haberiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülü aldı. Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Ödülleri 2013'te öğrenciler tarafından, Yılın En İyi Tartışma Programı "Türkiye'nin Nabzı" seçildi.

Medya Etik Konseyi tarafından 2014‘te, "Türkiye'nin Nabzı" programı TV Haber Etik Ödülü'ne layık görüldü.

2015 yılında Magazin Gazetecileri Derneği’nin 21. Altın Objektif Ödülleri'nden, Türkiye’nin Nabzı programı Savaş Ay Özel Ödülü’ne layık görüldü.

KAYNAKÇA: Didem Arslan Yılmaz (tv.cnnturk.com, 12.08.2015), CNN Türk spikeri Didem Arslan Yılmaz, Cübbeli'yi fena köşeye sıkıştırdı! (gazeteciler.com, 12.08.2016), Didem Arslan Yılmaz kimdir? (habersayfan.net, 13.08.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör