Ali Avcı

Yönetmen, Sinema Filmi Yapımcısı, Oyuncu

Doğum
28 Ocak, 1981
Burç

Sinema filmi yapımcısı, yönetmen, oyuncu. 28 Ocak 1981 tarihinde Adıyaman'da doğdu. Eşrefpaşalılar filmiyle ön plana çıktı. Ali Avcı Hop Dedik: Deli Dumrul, Dursun Çavuş ve Size Deniz Getireceğim filmlerinde de görev aldı.

 

Gözaltına Alındı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını konu alan 'Reis' filminin yapımcısı, 15 Temmuz gecesini anlatan 'Uyanış' filminin ise yönetmeni olan Ali Avcı, 13 Temmuz 2017 günü, Bağcılar'daki evinde FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı. Ali Avcı'nın yönetmeni olduğu filmlerden “Uyanış” filmi de fragmanı nedeniyle  çok konuşulmuş, birçok kişi tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını konu alan ve kötü bir yapım olarak gösterime giren Reis filmi gişede çakılmıştı. Bu filmin yapımcısı, skandal bir filme daha imza attı. 15 Temmuz destanını anlattığını iddia ettiği filmde, FETÖ'cü darbecilerin o gece yapmak istediği ancak başaramadığı ne varsa filme taşıdı.

Ali Avcı'nın yeni proje diye ortaya attığı film tam bir skandal. Öyle ki filmde, birebir benzettikleri Erdoğan ve ailesi, FETÖ'cü saldırganlar tarafından korkunç bir katliama uğruyor.

Erdoğan'ın çocukları, damadı, eşi ve hatta torunu dahi darbecilerin kurşunlarına hedef oluyor ve onların cansız bedenleri filmde açıkça sahneleniyor. Filme ait görüntülerin devamında, Erdoğan'ın başına silah bile dayadıkları görülüyor.

 

Tutuklandı

 

'Uyanış' filminin fragmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başına silah dayanan görüntülerden sonra büyük tepkiler alan filmin yapımcısı Ali Avcı ‘silahlı terör örgüt kurma yönetme’ suçu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ali Avcı'nın evinde saklandığı belirlenen ve Yıldız Üniversitesi'ndeki FETÖ soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan Doç. Dr. Fetullah Karabiber de gözaltına alınmıştı.

Sorgu işlemleri tamamlanan Ali Avcı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce 'silahlı terör örgüt kurma yönetme' suçu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Reis filminin yapımcısı, Ali Avcı'yı suçladı

 

Ali Avcı'nın gözaltına alındığı operasyonda FETÖ soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan Doç. Dr. Fetullah Karabiber de evinde yakalanmıştı. Avcı'nın adı 'Reis' filminde de geçiyordu.

Reis filminin yapımcısı, Ali Avcı'yı suçladı ‘Reis’ filminin yapımcısı Temel Kankıran, ‘FETÖ üyeliği’ suçundan hakkında soruşturma başlatılarak gözaltına alınan Ali Avcı’nın ‘Reis’ filmi ile ilişkisinin olmadığını savundu.

 Kankıran, “Tarabya’da bizim restaurantımız vardı. Bir vesileyle bu arkadaşla tanıştık. Ondan sonra yalanlarıyla dolanlarıyla bir şekilde geldi inandırdı bizi. Sinemanın yüzüncü yılı dolayısıyla bir program için sponsor olmamızı istedi. Burada ben bir gece düzenlemek istiyorum dedi. Biz de bilmiyoruz tabii o zaman onları. Neyse o program da düzenlendi. Bir gün yemek yerken ‘Projelerim var. Sinema sektöründe iyi para var. Yatırım yapmak ister misin?’ dedi. Cumhurbaşkanımız çok sevdiğim takdir ettiğim benim büyüğüm, liderimdir. Ben de dedim ki çeksem çeksem beyefendinin filmini çekerim, Bugün buralara gelmesi lider olmasının meziyetini, bir başarının olduğunu gençliğe yansıtma düşüncem vardı. Ama Ali Avcı benim senaryomun üstünde değişikler yaptı. Bizi de dolandırdı. Bu adamı hemen yanımdan uzaklaştırdım. Proje bana aittir. Filmin yapımcısı da benim. Yönetmeni de benim her şeyi benim” diye konuştu.

 

Yönetmeni Olduğu Filmler:

 

Uyanış (2017)

Reis (2016)

 

Yapımcısı Olduğu Filmler:

 

Size Deniz Getireceğim (Sinema Filmi, 2013)

Dursun Çavuş (Sinema Filmi, 2013)

Hop Dedik: Deli Dumrul (Sinema Filmi, 2011)

 

Rol Aldığı Filmler:

 

Hop Dedik: Deli Dumrul (Sinema Filmi, 2011)

Eşrefpaşalılar (Gardiyan, Sinema Filmi, 2010)

 

Yapım Ekibinde Görev Aldığı Filmler:

 

Eşrefpaşalılar (İdari İşler Koordinatörü)

 

KAYNAKÇA: 'Reis' filminin yapımcısı ve 'Uyanış' filminin yönetmeni Ali Avcı, FETÖ'den gözaltına alındı (haberler.com, 13 Temmuz 2017), Ali Avcı kimdir? Uyanış filminin yönetmeni gözaltında (sozcu.com.tr, 13.07.2017), Ali Avcı (sinematurk.com., 13.07.2017), Reis filminin yapımcısı, Ali Avcı'yı suçladı (İHA - cnnturk.com, 17.07.2017), Son dakika... Uyanış filmlerinin yapımcısı Ali Avcı tutuklandı (sabah.com.tr, 19.7.2017).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör