Mustafa Ceceli

Aranjör, Ses Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
02 Kasım, 1980
Eğitim
Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü
Burç

Müzisyen, aranjör, ses sanatçısı. 2 Kasım 1980’de Ankara’da dünyaya geldi. Müziğe olan ilgisi ailesi tarafından çokküçük yaşlarında farkedildi. 6 yaşında piyano ile tanışan Ceceli’ye, almış olduğu 2 yıllık piyano eğitimi sonrası öğretmeni konservatuar eğitimi almasını önerdi. Lise yıllarında amatör olarak düzenlemeler yapmaya başladı. Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği bölümünde öğrenim görürken, aynı dönemde arkadaşlarının kurmuş olduğu bir grupta keyboard çalmaya başladı. Bir taraftan da albüm yapmak isteyen sanatçılara demo kayıtlar hazırladı. Fakültenin 3. yılında iken yeniden üniversite sınavına girerek Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümünü kazandı ve Ankara’daki müzik hayatını noktalayarak İstanbul’a geldi.

İstanbul’a gelişinin ardından Cenk Eren’in vokalistliğini yapan Merih Ermakastar’ın şarkılarına düzenlemeler yaparak profesyonel aranjörlük hayatına adım attı. Piyasaya çıkan bu albümle birlikte Ozan Doğulu ile tanıştı ve o dönemde hazırlanmakta olan Kenan Doğulu’nun "Demedi Deme" albümündeki "Aklım Karıştı" şarkısının düzenlemesini yaptı. Bu şarkıda yaptığı başarılı düzenleme sonrasında Sezen Aksu’ya kadar uzanan müzik yolculuğu başlamış oldu. Sezen Aksu’ya hem albümlerinde hem de sahnede eşlik etmeye başlayan Ceceli’nin imza attığı aranjeler büyük ilgi gördü. Listelerde üst sıralarda yer alan "İkili Delilik", "Hükümsüz" ve "Gidemem" şarkılarını düzenledi. Aynı tarihlerde düzenlemiş olduğu "Çakkıdı" şarkısı Türk Pop Müziğine yeni bir soluk getirdi ve yoğun ilgi gördü. Ardından Emre Altuğ, Levent Yüksel, Hande Yener, Serdar Ortaç, Melih Görgün, Betül Demir, Murat Boz, Sıla, Hepsi ve Emel Müftüoğlu’na yaptığı aranjelerle hızlı yükselişini devam ettirdi.

Samsun Demir’den gelen teklif üzerine ENBE orkestrası albümünde konuk sanatçı olarak, Sezen Aksu’ya ait olan “Unutamam“ adlı şarkıyı seslendirdi. Şarkı 35. Altın Kelebek “En İyi Çıkış Yapan Solist’’ ve Power Türk Video Müzik Ödülleri “En İyi Çıkış Yapan Video Klip” ödüllerini aldı. Bu şarkıdaki etkileyici yorumuyla solistlik kariyeri de başlamış oldu. 2008 yılında Uzay heparı anısına çıkarılan 'Uzay Heparı Sonsuza' albümünde daha önce Aşkın Nur Yengi'nin yorumladığı,söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait olan 'karanfil' adlı parçayı seslendirdi ve klip çekti. "Limon Çiçekleri" isimli ilk single çalışması 14 Temmuz 2009’da DMC etiketiyle piyasaya çıktı. Şarkı, müzik listelerinde 1 numaraya yükseldi ve yayın kuruluşları tarafından düzenlenen pek çok oylamada yılın en iyi single ödülünü aldı. Yaklasık iki yıl süren çalışma sonrasında 20 Kasım 2009 tarihinde ilk solo albümü ile müzik marketlerdeki yerini aldı. 16.Kral TV Müzik ödülleri gecesinde ‘’En İyi Erkek Sanatçı’’ ve ‘’En İyi Albüm’’ ödüllerine layık görüldü. Bu ödüller sonrası, Magazin Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen gecede ‘’Hastalıkta Sağlıkta’’ isimli şarkısıyla ‘’Yılın En İyi Çıkış Yapan Şarkısı’’ ödülünü aldı. Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen 37. Altın Kelebek Ödülleri gecesinde ‘’En İyi Çıkış Yapan Sanatçı’’ ödülüne layık görüldü. Profesyonel olarak aranjörlük hayatına da devam eden Mustafa Ceceli son olarak; Sertab Erener, Tarkan, Ajda Pekkan ve Aşkın Nur Yengi ile çalıştı. EnBe Orkestrası Kalbim albümünde yer aldı. Albümde seslendirdiği 2 şarkı 'Eksik' ve 'Yağmur Ağlıyor' yoğun ilgi gördü. 'Eksik' şarkısı Mustafa Ceceli / Elvan Günaydın düeti olarak dinleyicisiyle buluştu. Mayıs-Haziran aylarında 'Eksik' şarkısının 'Remixes' albümü satışa sunuldu.

2 Nisan 2012 Pazartesi günü yeni albümü 'ES' i müzik piyasasına sundu ve ilk video klibini de albümle aynı adı taşıyan 'Es' adlı şarkıya Murad Küçük yönetmenliğinde çekti. İkinci video klibini ise 'Bir Yanlış Kaç Doğru' adlı şarkısına çekti.Ağustos 2012'de ise es albümü parçalarının ve iki yeni parçanın bulunduğu Es Remixes albümünü çıkardı.Albümdeki Sezen Aksu parçası olan Bir Zamanlar Deli Gönlüm isimli şarkıya klip çekti.Ayrıca Sevgilim parçasına da dostları ve müzisyen arkadaşlarıyla bir klip çekti.Şimdilerde ise Oyun Olmazdı Aşkla şarkısına Emre Aydın yönetmenliğinde bir klip çekiyor.

 Mustafa Ceceli, TRT’de yayınlanmış olan "Köy Doktoru" isimli dizide 13 bölüm rol aldı. Show Tv ekranlarında yayımlanan Kapışma adlı programda jüri olarak görev almaktadır. Programın sunuculuğunu Asuman Krause, diğer jüri üyeliğini ise sanatçı Bengü yapmaktadır.

Mustafa Ceceli, 1 Kasım 2008 tarihinde Sinem Ceceli ile evlenmiş, 28 Eylül 2011'de Arın Ceceli isminde bir oğlu dünyaya gelmiştir.

 

Albümleri:

 

Mustafa Ceceli (albüm) (2009)

Limon Çiçekleri (2009)

Hastalıkta Sağlıkta (2010)

Mustafa Ceceli Remix (2010)

Es (Albüm) (2012)

Es Remixes (2012)

5. Yıl Albümü(2012)

    

Aldığı Ödüller:

 

2008:    

Powertürk Müzik Ödülleri, En İyi Çıkış Yapan Video (Karanfil)

35. Altın Kelebek Ödülleri, En İyi Çıkış Yapan Solist

İstanbul FM Altın Ödülleri (İFA), En İyi Çıkış Yapan Sanatçı

2009:

İstanbul FM Altın Ödülleri, En İyi Single - Bay (Limon Çiçekleri)

2010:

Kral Tv Müzik Ödülleri, En İyi Erkek Sanatçı

Kral Tv Müzik Ödülleri, En İyi Albüm (Mustafa Ceceli 2009)

MÜ-YAP, Altın Plak (Mustafa Ceceli 2009)

37. Altın Kelebek Ödülleri, En İyi Çıkış Yapan Solist

Magazin Gazetecileri Derneği, Yılın En İyi Çıkış Yapan Şarkısı (Hastalıkta Sağlıkta)

Altın Kariyer Ödül Töreni, En İyi Pop Erkek Sanatçı

7. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri, En İyi Erkek Pop Müzik Sanatçısı

1. Pal FM Müzik Ödülleri, En İyi Çıkış Yapan Sanatçı

14. İstanbul FM Altın Ödülleri (İFA), En İyi Albüm - Bay (Mustafa Ceceli 2009)

Siyaset Dergisi Ödülleri, Yılın Türk Pop Müzik Erkek Sanatçısı

2011:

17. Kral Müzik Ödülleri, Yasal Olarak En Çok İndirilen Şarkı (Dön)

17. Kral Müzik Ödülleri, En İyi Düet (Eksik)

1. TRT Müzik Ödülleri, Yılın Erkek Sanatçısı

2012:

2. Pal FM Müzik Ödülleri, En İyi Erkek Sanatçı

2. Pal FM Müzik Ödülleri, En İyi Cover (Sensiz Olmaz Ki)

2. Pal FM Müzik Ödülleri, En İyi Düet (Eksik)

25. Uluslararası, Tüketici Zirvesi, Kalite Ödülü

11. Avrupa Gazeteciler Derneği Medya Ödülleri, En İyi Pop Sanatçısı

2013:

Türkiye Müzik Ödülleri (KRAL TV), En İyi Erkek Sanatçı

Türkiye Müzik Ödülleri (KRAL TV), En İyi Albüm

3.Pal FM Müzik Ödülleri, En iyi Şarkı (Es)

3.Pal FM Müzik Ödülleri, En İyi Erkek Sanatçı

 

Rol ve Görev Aldığı Filmler ve Diziler:

 

Hepsi1 (Aranjör, TV Dizisi, 2007)

Köy Doktoru  (Ali, TV Dizisi, 1989)

 

Müziğini Yaptığı Filmler ve Diziler:

 

Bizim Hikaye (Sinema Filmi, 2015)

Kertenkele (TV Dizisi, 2014-2015)

Nuri (TV Dizisi, 2011)

Pazarları Hiç Sevmem (Müzik Ekibi, Sinema Filmi, 2011)

Nene Hatun (Sinema Filmi, 2010)

Dalgakıran (TV Dizisi, 2008)

Hepsi1 (TV Dizisi, 2007)

 

KAYNAKÇA: Mustafa Ceceli kimdir ? (kimnereli.net, 16.07.2016), Mustafa Ceceli nereli kaç  yaşında? (kisacabilginedir, 16.07.2016), Mustafa Ceceli kimdir ? (sendeyim.net, 16.07.2016), Mustafa Ceceli (sinematurk.com, 16.07.2016). 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör