Taha Özhan

STK Yöneticisi, Milletvekili, Siyaset Bilimci, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
New York New School for Social Research

Siyaset bilimci, STK yöneticisi, danışman, siyaset adamı, milletvekili. 1975, Malatya doğumlu. Üniversite öncesi eğitimini Malatya’da tamamlayıp, lisans eğitimini New York’ta, yüksek lisansını ise aynı şehirdeki New School for Social Research’de “Küresel Ekonomi-Politik” alanında tamamladı. Akademik çalışmaları sırasında üniversitelerde çeşitli dersler verdi. Doktorasını ''Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler'' alanında yaptı. Düşünce kuruluşu Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfı kurucu ekibi içerisinde yer almak üzere 2005 yılında Türkiye’ye döndü.

2009 yılında SETA Başkanı olan Özhan,  gerek Türkiye gerekse de bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği  saha raştırmalarında bölgesel değişimi ve aktörlerini yakinen takip etme imkânı buldu. Bu yıllarda AK Parti strateji ekipleri içerisinde de yer alan Özhan, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olması üzerine 2014 Ağustos’unda SETA Başkanlığından ayrılarak Başbakan Başdanışmanlığı görevine atandı. Birçok uluslararası mecrada akademik çalışmaları yayımlanan Özhan, ulusal ve uluslararası medyada da sık sık yazıları ve yorumlarıyla yer aldı. Farklı Türkçe ve İngilizce gazetelerde yazdığı köşe yazılarına Star, Daily Sabah ve Middle East Eye’da devam eden Özhan’ın, yayımlanmış çeşitli Türkçe ve İngilizce makale ve kitapları da bulunmaktadır.

Ak Parti'den 25. ve 26. Dönem Malatya Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

KAYNAK: 26. Dönem Milletvekilleri – Malatya (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör