Recai Berber

Ekonomist, Maliyeci, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
20 Haziran, 1959
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü
Burç

Ekonomist ve maliyeci, siyasetçi, milletvekili. 20 Haziran 1959'da Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Yağmurlu köyünde doğdu. Baba adı Hasan Hüseyin, anne adı Perihan'dır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü mezunu.

Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı ve Baş Hesap Uzmanı olarak İstanbul Grubu'nda ve pek çok ilde görev yaptı. İngiltere'de, İngiliz Vergi Sistemi'nde sosyal amaçlı kurumlar konusunda incelemelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İSKİ Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Özel sektörde mali koordinatörlük ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Erdemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türk Telekom Denetim Kurulu Üyeliği, Demir Kazakistan Bank Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Recai Berber 23, 24, 25 ve 26. Dönemlerde AK Parti Manisa Milletvekili seçildi. AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Türkiye-Meksika Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AB Uyum Komisyonu Başkanvekili, Türkiye - AB KPK Üyesi ve Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak görev yaptı.

Türkiye - Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Genel Sekreteri, Türkiye - Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesidir.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Berber, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016), 26. Dönem Milletvekilleri – Manisa (akparti.org.tr, 27.05.2016), Recai Berber (tbmm.gov.tr, 20.06.2018), Recai Berber (Bilgi teyidi, 20.06.2018). http://m.akparti.org.tr/site/yonetim/milletvekilleri/26/45

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör