Salim Uslu

STK Yöneticisi, Sendikacı, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
14 Kasım, 1955
Eğitim
Lise mezunu
Burç

Sendikacı, STK yöneticisi, siyaset adamı, milletvekili, TBMM İdare Amiri, Hak İş Federasyonu Onursal Başkanı. 14 Kasım 1955’te Çorum'un Alaca ilçesinde doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Menşure’dir. Liseyi bitirdikten sonra, işçi ve memur olarak çalıştı. uzun yıllar sendikacılığa emek verdi. 1976 yılında Hak-İş’in Kuruluşu ve sendikal faaliyetlere başlayan Uslu, 1977 - 1984 döneminde Bayındırlık ve İskân Bakanlığında görev aldı. 1980 – 1995 döneminde Hak-İş Konfederasyonu Genel Eğitim Sekreteri, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Sekreterliği, 1995 – 2011'de Hak-İş Konfederasyonu ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.

 Salim Uslu, ayrıca; Türkiye Kalp ve Akciğer Organ Nakli Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Sekreterliği; AB-Türkiye Ekonomik ve Sosyal Konsey Karma İstişare Komitesi Üyeliği ve Eş Başkanlığı görevlerinde bulundu. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ile Avrupa Sendikaları Konfederasyonu İcra Kurulu Üyeliği; ILO Cenevre Delegasyonu, Uluslararası Endüstriyel İlişkiler Derneği, Türk Endüstriyel İlişkiler Derneği, Türkiye Ekonomi ve Sosyal Etüdler Vakfı, Stratejik Düşünce Enstitüsü Yüksek İstişare Kurulu ve Beşiktaş Futbol Kulübü Genel Kurul Üyeliklerinin yanında Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı Kurucu Üyeliği ve Alaca Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Hak-İş Konfederasyonu Onursal Başkanı seçildi.

Ak Parti'den 24., 25. ve 26. Dönem Çorum Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri oldu. Halen bu görevini sürdüren Uslu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016), 26. Dönem Milletvekilleri – Çorum (akparti.org.tr, 27.05.2016), Salim Uslu (tbmm.gov.tr, 12.10.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör