Sevde Bayazıt Kaçar

Film Yapımcısı, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
02 Mart, 1974
Eğitim
Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü
Burç

Film yapımcısı, siyasetçi, milletvekili. 2 Mart 1974'te Kahramanmaraş'ta doğdu. Şair ve yazar Adil Erdem Bayazıt ile Naciye Bayazıt'ın kızlarıdır. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdikten sonra Ajans 1400 ve İLTA İletişim ve Tanıtım Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı sırasında önemli belgesel ve tanıtım filmlerinin yapımcılığını üstlendi. 1994-1997 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'ye hazırlanan belgeseller ve tanıtım filmleri ile Osmanlı İmparatorluğunu anlatan "Zaman ve Mekan" adlı interaktif CD bu projelerden birkaçıdır. 2010'da her iki şirketin de Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarını tanıtan 10 belgesel film hazırladı.

2004 Yerel seçimlerinde İstanbul Bahçelievler Belediye Meclisi Üyeliği yaptı. Bahçelievler Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreterliği ile Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Yüksek Danışma Kurulu Üyesi ve Ankara Ensar Vakfı İstişare kurul üyesidir.

Ak Parti'den 24. ve 25. Dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçildi. TBMM’de Parlamentolararası Birlik Türk Grubu ve Dilekçe Komisyonu Üyesidir. TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu sözcülüğünü yürütmüştür. İngilizce bilen Bayazıt Kaçar, evli ve 3 çocuk annesidir.

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016), 25. Dönem Milletvekilleri – Kahramanmaraş (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör