Celalettin Güvenç

Kaymakam, Kamu Yöneticisi, Belediye Başkanı, Milletvekili, Vali, Hukukçu, Siyasetçi

Eğitim
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Hukukçu, kamu yöneticisi, kaymakam, vali, siyaset adamı, Şanlıurfa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı - XXVI. ve XXVII. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili. 1959 yılında Kahramanmaraş Pazarcık’ta doğdu. Baba adı Halil İbrahim, anne adı Hürü. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Sırasıyla Devrek, Kargı Kaymakam Vekillikleri, Altınözü, Beytüşşebap, Kürtün Kaymakamlıkları, Adıyaman Vali yardımcılığı, Mülkiye Başmüfettişliği, Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı ve Erzurum Valililiği yapmıştır. 27 Nisan 2008 tarihinde Manisa valisi olarak atanmıştır. 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla Şanlıurfa Valiliği'ne getirildi. Şanlıurfa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Celalettin Güvenç, 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden XXVI. ve XXVII. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. içişleri Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı, içişleri Komisyonu Başkanı oldu.

Birçok mesleki dergide Türk belediye ve idare mevzuatı hakkında makaleleri yayımlanmıştır. İyi düzeyde İngilizce bilen Güvenç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAK: 26. Dönem Milletvekilleri – Kahramanmaraş (akparti.org.tr, 27.05.2016), TBMM Albümü 26. Dönem Milletvekilleri (PDF - tbmm.gov.tr, 2018), 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör