Alim Tunç

Milletvekili, Tıp Doktoru, Siyasetçi, Sporcu

Doğum
Eğitim
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi

Tıp doktoru, sporcu, siyasetçi, milletvekili. 1964 yılında Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Ulucak Köyü’nde doğdu. 1983’te Turgutlu İmam Hatip Lisesini, 1990’da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Erzurum Tortum Sağlık Grup Başkanı olarak mecburi hizmetini tamamladı.

1992’de Uşak Banaz Bahadır Köyüne tayin oldu. Uşak Merkez 1 nolu Sağlık Ocağı, Kızılay Kan Merkezi, Uşak Belediyesi Tabipliği, Uşak Cezaevi Hekimliği ve 1997 yılından itibaren AKÜ Uşak Mediko Sosyal Merkezi Hekimliği yaptı. Özel Uşak Tıp Merkezi’ni kurdu ve yöneticiliğini yaptı. Türk Sağlık Sen Uşak Şube Yönetiminde bulundu. TTB Uşak Tabip Odası’nda 2 dönem Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2 dönem de Merkez Delegesi olarak görev yaptı.

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti Uşak Milletvekili seçilerek TBMM’de Uşak’ı temsil etti. Sağlık Aile ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görev aldı. 2007 yılında Sağlık Bakanlığı’nda Bakan Müşaviri olarak göreve başladı. Yurtiçi ve yurtdışı birçok görevlerde bulundu. Özellikle engellilerin sorunları ile yakından ilgilendi. Türkiye Beyaz Ay Derneği ve Yeni Dünya Vakfı’nda görevleri aktif olarak devam etmektedir. Amatör kulüplerde futbol, basketbol, voleybol oynamıştır. TBMM’de Parlamentolar arası müsabakalarda ülkemizi ve Uşak’ımızı temsil etmiştir. İyi bir satranç oyuncusudur.

Ak Parti'den 26 Dönemde de Uşak Milletvekili seçilerek TBMM'deki çalışmalarını sürdüren Alim Tunç, evli ve 4 çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

KAYNAK: 26. Dönem Milletvekilleri – Uşak  (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör