Hulusi Şentürk

Araştırmacı Yazar, Mühendis, Milletvekili, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği

İşletme mühendisi, işadamı, yazar, siyasetçi, milletvekili. 1963. İstanbul doğumlu. Aslen Kastamonuludur. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği mezunu olduktan sonra  1987-1995 arası serbest ticaretle uğraştı. 1996-2005 arası Pendik Belediye’nde müdürlük, danışmanlık ve belediye şirketlerinin genel müdürlüğü, 2005-2013 arası Plato Danışmanlık ve Anka Araştırma Eğitim şirketlerinde ortaklık ve yöneticilik, 2011-2015 arası Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanlığı görevlerinde bulundu. İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Merkezi (SMIIC) Başkanlığı (2011-) devam ediyor.

1992 yılından itibaren Ak Parti bünyesinde siyasi çalışmalarına başlayan Hulusi Şentürk, Maltepe Belediye Meclis Üyesi (1992-1999), AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi-İl Başkan Yardımcısı (2002-2011) oldu. Ak Parti'den 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM çalışmalarına katılan Şentürk, aynı zamanda çeşitli konularda kitap yazmış bir araştırmacı-yazar olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

ESERLERİ:

Türkiye’de İslami Oluşumlar ve Siyaset: İslamcılık, Din Adına Siyaset (A. Dilipak ile birlikte), Siyasetçinin Yol Haritası, Seçmenin DNA’sı, Siyasi Kampanya Yönetimi, Darbe ve Muhtıralara Karşı Demokratik Mücadele Yöntemleri, Muhafazakâr Demokraside Yerel Yönetim Vizyonu (E. Kaya ile birlikte), Modern Kent Yönetimi (E. Kaya, S. Şimşek ve O. Danış ile birlikte), Yerelden Merkeze Siyaset, Belediyelerde Stratejik Planlama, Belediyelerde Performans Yönetimi, Belediye Terimleri Sözlüğü, Küresel Rekabette Standardizasyon Etkisi, İnsanın Mükellefiyeti: Erdem Medeniyeti.

KAYNAK: 26. Dönem Milletvekilleri – İstanbul 1. Bölge (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör