Ahmet Hamdi Çamlı

Gazeteci-yazar, Spor Yöneticisi, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Newport Üniversitesi

Gazeteci yazar, spor yöneticisi, siyasetçi, 26. ve 27.Dönem İstanbul Milletvekili. 1965'te İstanbul Fatih’te doğdu. Baba adı Ahmet Zeki, anne adı Sabahat.  Newport Üniversitesinden mezun olduktan sonra İlahiyat eğitimine devam etmektedir.

Serbest ticaretle uğraştı. Birçok sivil toplum örgütünün çeşitli kademelerinde görevler yaptı. Fatih İlçe Yönetim Kurulu, 11 Teşkilatları ve Genel Merkez Teşkilatlarında çeşitli görevler aldı. İstanbul II Genel Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Üyeliği, Türkiye İzcilik Federasyonu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu ile Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ulusal bir gazetede köşe yazarlığı yaptı.

Ahmet Hamdi Çamlı, 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde AK Parti’den 26. ve 27. Dönem İstanbul  Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği yaptı. Dışişleri Komisyonu Üyesidir. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Çamlı, evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAYNAK: 26. Dönem Milletvekilleri – İstanbul 2. Bölge (akparti.org.tr, 27.05.2016), 27. Dönem TBMM Albümü (PDF- tbmm.gov.tr, 2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör