Sümeyye Erdoğan

İktisatçı, İş İnsanı

Doğum
22 Ağustos, 1985
Eğitim
Indiana Üniversites
Burç

İktisatçı, iş kadını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Emine Erdoğan’ın kızı. Ahmet Burak ve Necmettin Bilal adlarında iki erkek, Esra adında bir kız kardeşi vardır.

22 Ağustos 1985’te İstanbul’da doğdu. Araklı (Trabzon) İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra 2002 yılında sonra eğitimine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti. Burslu olarak Indiana Üniversitesi'nde sosyoloji ve siyaset alanında lisans eğitimi aldı. 2005 yılında lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını Londra Ekonomi Okulu'nda ekonomi alanında yaptı. Eğitimini tamamladıktan sonra şirket hissedarı olarak ticaretle meşgul oldu, danışmanlık hizmetlerinde görev aldı.

Sümeyye Erdoğan, Mart 2016'da işadamı Özdemir Bayraktar’ın oğlu Selçuk Bayraktar ile nişanlandı. 14 Mayıs 2016 günü Selçuk Bayraktar ile İstanbul'da Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen nikâh töreniyle evlendi. Bir konvoy halinde Tarabya Köşkü'nden yola çıkan gelin arabasının aynalarında çiçek bulunduğu görüldü. Gelinlik giyen Sümeyye Erdoğan ön koltukta otururken, aracı Selçuk Bayraktar kullandı.

Nikâh sırasında "Doğarken Ağladı İnsan, Bu Son Olsun Bu Son" şarkısı çalarken, Erdoğan nikâh sonrası duygusal bir konuşma yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikâha yurtiçinden siyaset, iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim yanı sıra yurtdışından çok sayıda davetlinin katıldı. Katar’dan da misafirler Boeing 747 tipi uçakla geldi. Uçak konukevi önüne park ederken, misafirler düğüne katılmak üzere havalimanından ayrıldı.  Sanatçı Seda Sayan ve sevgilisi Erkan Çelik de Sümeyye Erdoğan'ın düğünü için hazırlıklarını sosyal medyadan paylaştı.

Nikâhta şahitlikleri Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Bosna-Hersek lideri Bekir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı. Geline nikâh cüzdanını Abdullah Gül verdi. Düğünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Bosna Hersek lideri Bekir İzzetbegoviç ve eşi ile yan yana oturdu.

Nikâh töreni sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sümeyye’ye çocukken ‘ceylanım’ derdim, ‘gözümün nuru’ derdim. Şimdi bir ceylan gibi yuvadan ayrılıyor” dedi. Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde gerçekleşen düğüne 6 bin davetli katıldı. Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar çifti salona girerken Cem Karaca'nın 'Bu son olsun' isimli şarkısının müziği çalındı. Nikâh töreninde davetlilere, Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın hayatlarını konu alan 25 dakikalık kısa film gösterildi.

KAYNAKÇA: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, cumartesi günü evleniyor... İşte Sümeyye Erdoğan’ın nikâhı için hazırlıklar (ahaber.comtr, 14.05.2016), Soner Hasırcıoğlu / Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızının düğünü nedeniyle bazı yollar kapatıldı (DHA, 14 Mayıs 2016), Erdoğan, İzzetbegoviç ile oturdu şahitler Gül ve Davutoğlu oldu (hurriyet.com.tr, 14.05.206), Erdoğan-Bayraktar çifti salona bu müzikle girdi (Haber7.com, 14.05.2016), Erdoğan'dan nikâhta duygusal konuşma (hurriyet.com.tr, 14.05.2016), Erdoğan ile Bayraktar'ın hayatlarını konu alan kısa film (video.haber7.com, 14.05.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör