Mehmet Çakır (Trabzonlu)

İnşaat Mühendisi, Belediye Başkanı, Bürokrat

Doğum
Ölüm
16 Aralık, 2009
Eğitim
İ. Ü. İnşaat Fakültesi

İnşaat mühendisi, bürokrat Üsküdar eski Belediye Başkanı (D. 1955, Trabzon – Ö. 16 Aralık 2009, İstanbul). İlkokulu İzmit Yarımca’da okudu. İzmit Yarımca Lisesi ile İ. Ü. İnşaat Fakültesinden inşaat mühendisi olarak mezun oldu. Uzun yıllar serbest mühendislik ve inşaat uygulamaları yaptı. Daha sonra Ak Parti bünyesinde siyasete atılarak 2001 yılında Ak Parti Üsküdar kurucu ilçe başkanlığı görevini üstlendi.  2004 yılında Üsküdar Belediye Başkanı seçildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı.

Evli v 3 çocuk babası olan Mehmet Çakır, 16 Aralık 2009 günü İstanbul'da hayatını kaybetti. Çakır’ın cenazesi 17 Aralık Perşembe günü Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde ikindiden sonra kılınan cenaze namazının ardından Üsküdar’da toprağa verildi.

Mehmet Çakır’ın cenaze törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Muammer Güler, Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 39. ve 40. Dönem İstanbul Milletvekilleri, Üsküdar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haşmet Cihangir Kadakal, Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul'un eski ve yeni İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları ile eski ve yeni dönem Meclis üyeleri, askeri ve idari erkân, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, eğtim, kültür, sanat ve spor camiasının önde gelen isimleri, azınlık temsilcileri, Üsküdar Belediyesi Yönetim ve çalışanları, basın mensupları ile binlerce Üsküdarlı katıldı.

Üsküdar Belediyesi’nin 26 Mayıs 2015 tarihinde tamamlayıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açtığı spor merkezine vefa örneği olarak ‘Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi adı verilmiştir.

KAYNAK: Üsküdar eski Belediye Başkanı vefat etti (haber7.com, 16.12.2009), Türkiye Kültür ve Sanat 2010 Yıllığı (2010), Mehmet Çakır Üsküdarlıların Gözbebeği Oldu (uskudar.bel.tr, 27.5.2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör