Kemal Sağ

Maliyeci, Milletvekili, Siyasetçi

Eğitim
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme-Maliye Bölümü

Maliyeci, siyasetçi, milletvekili. 1955, Kahramanmaraş doğumlu. Kahramanmaraş Ticaret Lisesi ve Kahramanmaraş Lisesi (1973)  ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme-Maliye Bölümü (1977) mezunudur. Dokuzeylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaptı (1997). Londra'da İngiliz bütçe sistemi alanında staj gördü. Maliye Bakanlığında maliye başmüfettişi, İzmir ve Adana illeri defterdarı olarak görev yaptı. Adana YMM Odası kurucu başkanlığı, Ege Serbest Bölge Yönetim Kurulu üyeliği, TÜRMOB Dis. Kur. üyeliği, Adana Kent Konseyi üyeliği, AYAGEM Danışma Kurulu üyeliği gibi görevler üstlendi.

3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinden Adana Milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. Adana Demirspor, Maliyespor ve Güreş Vakfının şube başkanlıklarını yaptı. Kendisine Adana İli Fahri Hemşehriliği unvanı verildi. Halen Adana’da ikamet etmektedir. Evli, 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

 Çeşitli dergi ve gazetelerde ellinin üzerinde makale ve yazısı yayınlanmıştır. Türkiye Piyasa Ücret Araştırması konulu çalışması kitaplaşmıştır (1977). Adana B.Ş. Belediyesi ÇUFAŞ Yön. Kur. Üyesi, ESBAŞ (Ege Serbest Bölgesi A.Ş.) Den. Kur. Üyesi, Türk Parlamenterler Birliği Üyesi, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi, TR Görme Engelliler Spor Fed. Dan. Kur. üyesidir. Çok sayıda kuruluş tarafından berat ve teşekkür plaketiyle ödüllendirilmiştir.

KAYNAK: Özgeçmiş (kemalsag.com, erişim: 17.02.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör