Kemal Doğulu

Pop Müzik Yorumcusu

Doğum
14 Ekim, 1979
Eğitim
Harran Üniversitesi Pazarlama Bölümü
Burç

Pop ve elektronik müzik şarkıcısı. 14 Ekim 1979, Mersin doğumlu. Oyuncu Kadir Doğulu’nun ağabeyidir. Annesi ev hanımı, babası işçi emeklisidir. Babası gemilerde çalıştığı için çocukluk dönemi fakirlikle geçti. O nedenle ailenin büyük oğlu olarak sorumluluk aldı ve erken yaşlarda iş hayatına atıldı. Okul dışı zamanlarında ve özellikle yaz aylarında bakkalda çalıştı. Daha sonra Mersin’de kuzeninin kuaför dükkânında çıraklık yaparak kuaförlüğe başladı. İlkokulu bitirdikten sonra amcasının isteğiyle İmam Hatip Lisesinde okumaya başladı, ancak orta kısmı bitirdikten sonra normal Anadolu Lisesini kazanarak orada Bilgisayar bölümüne geçti. Liseden sonra Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Pazarlama bölümünde öğrenim gördü. Ancak okul bitmeden iki yıl sonra tekrar Mersin’e geri döndü. Yurtdışına babasının yanına gitmek için vize alma amacıyla İstanbul’a gitti. O sırada kuaför dükkânı olan kuzeni Zeki Doğulu’nun yanında çalışmaya başladı.

Kuzeninin salonunda işini ilerleten Doğulu, çeşitli moda dergilerine saç tasarımları yapmaya başladı ve makyaj tekniklerini geliştirdi. Dergilerle ve sanatçılarla içli dışlı olmaya başladıktan sonra fotoğraf çekmeye başladı. Çektiği fotoğraflar Elle dergisinde yayınlandıktan sonra iş hayatına artık ikinci bir mesleği de eklemiş oluyordu.

Daha sonra uzun süre sanatçıların imaj danışmanlığı, makyözlüğü, kuaförlüğü ve fotoğrafçılığını yaptı. Bu arada 2006 yılında Hande Yener ile tanışan Kemal Doğulu, sanatçının “Hande Maxi” adlı single’ı için imaj danışmanlığı ve fotoğraf çekimlerini yaptı. Hande Yener’le iletişimini sürdüren Doğulu, daha sonraki aşamalarda sanatçının albümlerinin yönetmenliğini, fotoğrafçılığını yaptı. Bu şekilde kendini iyice tanıtmaya başlamıştı. Bu çalışmalar sırasında bir tesadüf yaşayan Kemal Doğulu, Hande Yener’in vokalistinin gelmediği bir gün sanatçının vokalistliğini yaptı. Programda çok beğenilen Doğulu, Hande Yener ve Erol Temizel tarafından albüm yapması konusunda desteklendi.

Kemal Doğulu, 2008 yılı Ocak ayında müzik yaşamına adımını atarak ilk maxi single’ı olan “1 Yerde”yi elektronik müzik tarzında piyasaya sürdü. Albümle aynı adı taşıyan şarkıya klip çekildi ve MTV Türkiye’de yayınlanmaya başladı. Sesiyle göz dolduran sanatçı MTV’deki yayınlardan kısa bir süre sonra World Chart Express (World Top 10) listesine girmeyi başardı, hatta albümün çıkışından 4 ay sonra listede bir numaraya kadar yükseldi. Hemen ardından aynı yılın Temmuz ayında albümdeki “Nedense, Nedense?” adlı şarkıya klip çekilerek Ağustos’da ilk kez Kral TV’de yayınlanmaya başladı.

Sanatçının ikinci single çalışması 2009 yılı ortalarında geldi. “Kemal Doğulu 2” olarak adlandırılan albümün fotoğraflarını Hande Yener çekti. İki parçanın yer aldığı çalışmanın ilk şarkısı sözleri Soner Arıcı’ya ait olan “Uzayda Aşk Var” çıkış şarkısı oldu. Parçaya Eylül ayında klip çekilerek Kral TV’de yayınlanmaya başladı. Klibin yönetmenliğini kendisi yaptı.

İlk iki albümüyle müzik dünyasında başarıyı yakalayan Kemal Doğulu hemen üçüncü albümüne başladı. Albümün adı “Ters Köşe” olarak lanse edildi. Kemal Doğulu bu albümde Hande Yener, Alper Narman, Ertuğ Ergin, Sıla, Erol Temizel gibi birçok ünlü müzisyenlerle çalıştı.

2014 yılı Temmuz ayında İstanbul Nişantaşı’nda kuaför salonu açan Kemal Doğulu, aynı dönem Eylül ayında “Bu Tarz Benim” adlı yarışma programında İvana Sert, Nur Yerlitaş ve Uğurkan Erez ile jüri üyeliği yapmaya başladı. Bu görevini 2015 yılı Ocak ayında TV8 kanalında devam eden aynı yarışmanın ikinci sezonunda da sürdürdü. Yarışmanın devamında Nur Yerlitaş ve Kemal Doğulu’nun yerine Hakan Akkaya ve Neslihan Yargıcı getirildi.

 

Albümleri:

 

1 Yerde (12 Ocak 2008),

Kemal Doğulu 2 (30 Eylül 2009),

Ters Köşe (8 Kasım 2010),

4. Kemal (17 Temmuz 2011),

Aşk Kabul Ederse (30 Eylül 2012).

Popüler Şarkıları:

 

Üzgünüm

Makaslı Film

Sır

Duygusal

Oynuyorum

Kör Değilim

Duygusal (Akustik)

Selfie

Eyvallah

Bir Yerde

 

KAYNAKÇA: Kemal Doğulu (kemaldogulu.com, erişim: 15 Ocak 2016), Kemal Doğulu neden ayrıldı? (hurriyet.com.tr, erişim: 15 Ocak 2016), Kemal Doğulu (aksam.com.tr, erişim: 15 Ocak 2016), Kemal Doğulu (karnaval.com, erişim: 15 Ocak 2016), Kemal Doğulu Albümleri (muzikdinle.tv.tr, 07.05.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör