M. Ali Köseoğlu

Yönetici, Yazar, Şair

Doğum
Eğitim
Anadolu Üniversitesi
Diğer İsimler
Mehmet Ali , Muhammed Ali, Muhammet Ali Köseoğlu

Şair ve yazar, editör, yönetici. 1976 yılında Kayserili Süleyman-Raziye Köseoğlu’nun son çocukları olarak Konya’da dünyaya geldi. Muhammed Ali Köseoğlu, M. Ali Köseoğlu olarak da bilinmektedir. Konya İmam Hatip Lisesi’nin ardından Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler (önlisans) ve İşletme (lisans) bölümünü okudu. Çeşitli radyolarda kültür sanat yönetmeni ve genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Kültür ve Sanat’ta Eylül dergisinin 6 sayı editörlüğünü yaptı. Âşiyan dergisinin sahipliği ve yazı işleri müdürlüğü görevinde bulundu.

Halen Muğa Basın İlan Kurumu Müdürü olarak çalışmalarını sürdüren M. Ali Köseoğlu, Gülşah Köseoğlu ile evli ve Süleyman Süheyl ile Muhammet Vefa’nın babasıdır.

Yeni Konya gazetesinde sanat sayfası editörü, yazı işleri müdürü (1998-2000), Hakimiyet gazetesinde yazı işleri müdürü (2003-2007), Konya’da günlük olarak yayımlanan Memleket gazetesinde yazı işleri müdürü - genel yayın yönetmeni (2007-…) olarak görev yapan M. Ali Köseoğlu’nun yazı ve şiirleri Çerağ, Eylül, Aşiyan, Mavi Kuş, Martı, Polemik, Yitik Düşler, Tasfiye, Düş Çınarı, Yedi İklim, Dergâh, Ardıç, Uzak Ülke, Mahalle Mektebi, Memleket Dergi gibi dergilerde yayımlandı. 

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından 2004 yılında yayımlanan ‘Nasreddin Hoca’ kitabının editörlüğünü yaptı. İlkkitap Yayınları’nın şiir editörlüğünü yürüttü. Köseoğlu’nun ilk kitabı ‘Her Ayrılık Bir Aşk’ Şubat 2006’da İlkkitap Yayınları'nın şiir serisi arasında çıktı.  Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ve 2012 yılının 23 Nisan’ında tüm dünya çocuklarına armağan edilen ‘İyilik Yap İyilik Bul’ kitabını hazırlayan Köseoğlu ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi’nin şehir kültürü dergisi K+’nın da editörlüğünü üstlendi.

Konya’nın Tarihi Çeşmeleri kitabının metin yazarlığını Mehmet Akif Sarıkaya ile birlikte yaptı. Türkiye Yazarlar Birliği’nce Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen (2013) Türkçe'nin 10. Uluslararası Şiir Şöleni’ne ve Tataristan’ın Başkenti Kazan’da gerçekleşen (2015) 11. Uluslararası Şiir Şöleni’ne katıldı. Uzun yıllar Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Köseoğlu, 2012 yılının Ocak ayında yapılan genel kurulda TYB Konya Şube Başkanlığı’na getirilmiş, bu görevini 2016 yılına kadar sürdürmüştür.

 

ESERLERİ:

 

Her Ayrılık Bir Aşk (Şiir, 2004), Nasreddin Hoca (Albüm, Editör), İyilik Yap İyilik Bul (Albüm, Yayın Yönetmeni), Konya’nın Tarihi Çeşmeleri (Albüm, Metin Yazarı), Dört Mevsim Dört Yaprak (Çocuk şiirleri), Menteşe'deki Muğla (Araştırma, 2019).

 

KAYNAKÇA: M. Ali Köseoğlu (Bilgi teyidi, 2016), M. Ali Köseoğlu kitapları (odakitap.com – Babil.com, 07.02.2019).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör