Helin Avşar

Pop Müzik Yorumcusu, Sunucu, İş İnsanı, Gazeteci

Doğum
02 Kasım, 1980
Burç

İş kadını, gazeteci, sunucu, pop şarkıcısı. 2 Kasım 1980, Ankara doğumlu. Ailesi aslen Karslı’dır. Hülya Avşar’ın kız kardeşidir. Annesi Emral Hanım, babası Celal Avşar’dır.  4 yaşına kadar Ankara’da kalan Helin, ablası Hülya Avşar’ın güzellik kraliçesi seçilip sinema dünyasına girmesiyle birlikte İstanbul’a geldi. Daha sonra İsviçre’de eğitim aldı. Yirmili yaşlarda tekstil işine girdi. Nişantaşı’nda kendi tasarımlarını sattığı butik bir mağaza açtı, fakat daha sonra bu alanda başarılı olamadı.

2007 yılında da “Şarkı Söylemek Lazım” şarkı yarışmasına katıldı. 2011 de Show TV’de yayınlanan “Yok Böyle Dans” yarışmasının ikinci sezonuna katıldı. Bu yarışmada Özge Ulusoy, Alp Kırşan, Aydın Altay, İlhan Mansız, İvana Sert, Özlem Yıldız, Aşkın Nur Yengi gibi isimlerle yarıştı. Yarışmanın jürisinde Sait Sökmen, Acun Ilıcalı, Tan Sağtürk ve Azra Akın yer aldı. 2009 yılından sonra çeşitli medya kuruluşlarında röportaj yazarlığı ve sunuculuk yaptı. 2009 yılından itibaren Habertürk gazetesinin hafta sonu eklerinde röportajları çıkan Helin Avşar, 2014 yılında bu gazeteden ayrıldı. TV8 ekranlarında 2012 yılında yayınlanan, Afrika’nın beşiği Kenya’da gerçekleşen yarışma programı “Trophy Türk” sunuculuğunu Ertem Şener ile birlikte Helin Avşar yaptı.

Özel hayatıyla magazin basınında sürekli gündemde olan Helin Avşar, halen kendi tasarımlarını yapacağı bir tekstil atölyesi üzerine çalışmaktadır. Verdiği bir röportajda, bu işyerinde hem kendi tasarımlarını hem de iyi markaların ürünlerine kendine göre uyarlayacağını söylemektedir.

KAYNAKÇA: Helin Avşar (hurriyet.com.tr, erişim: 10 Ocak 2016), Helin Avşar (gazeteyeniyuzyil.com, erişim: 10 Ocak 2016), Helin Avşar (haberkita.com, erişim: 10 Ocak 2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör