İbrahim Reyhan Özal

Elektronik Mühendisi, Bakan, Milletvekili, Siyasetçi

Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

Elektronik mühendisi, siyaset adamı, milletvekili. Devlet Bakanlarından Yusuf Bozkurt Özal'ın oğlu, Cumhurbaşkanlardan Turgut Özal’ın yeğenidir. 1965 yılında Londra'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'nde iki sene okuduktan sonra orta ve lise öğrenimini ABD'de; McGill Üniversitesi'nde başladığı üniversite öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nden mezun olarak tamamladı. Sigortacılık ve ticaretle ilgili iki şirketin ortağı ve yöneticisi oldu. Yetkili Müessese'de yöneticilik, petrol taşımacılığı, ithalat ve yatırım işleri yapan şirketlerde ve özel bir finans kurumunun proje ve yatırımlar müdürlüğünde çalışmaları oldu.

İbrahim Reyhan Özal, 14 Ağustos 2001'de, Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kurulan Ak Parti’nin kurucuları arasında yer aldı. 22. dönem İstanbul milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği, AB Konvansiyon Üyeliği, AB Uyum Komisyonu Üyeliği ve Sözcülüğü, Batı Avrupa Birliği Türk Delegasyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. Halen bir dış ticaret şirketinin ortağıdır. Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'nda üyeliği, Altmışlılar Grubu'nda üyeliği, Malatya İşadamları Derneği'nde Yönetim Kurulu üyeliği bulunmaktadır. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.

KAYNAK: İbrahim Reyhan Özal (akparti.org.tr, 6.12.2015), İbrahim Reyhan Özal (tbmm.gov.tr, 10.01.2016),  İbrahim Reyhan Özal (katmerciler.com.tr, 10.01.2016). 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör