Hüsnü Gürsel

Fotoğraf Sanatçısı

Doğum
Ölüm
22 Nisan, 2009
Eğitim
Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü

Fotoğraf sanatçısı (D. 1925, Adapazarı’nda – Ö. 22 Nisan 2009, Adapazarı). Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nün Resim Bölümünden mezun oldu. Çeşitli okullarda resim öğretmenliği yaparken fotoğraf sanatı ile uğraştı. Yurtiçinde ve yurtdışında sergiler açtı. Çeşitli ödüller kazandı.

Hüsnü Gürsek Böbrek ve kalp yetmezliği nedeniyle 22 Nisan 2009 günü Adapazarı’nda hayatını kaybetti. Orhan Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Emirdağ Mezarlığı'nda toprağa verildi. Düzenlenen cenaze törenine, yakınlarının yanı sıra Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabit Kalfagil ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barbaros Gürsel de katıldı. Beş yıl sonra oğlu Barbaros Gürsel de vefat etti 26 Eylül 2014 tarihin de hayatını kaybetmiştir.

KAYNAK: Hüsnü Gürsel son yolculuğuna uğurlandı (haberturk.com, 23 Nisan 2009), Türkiye Kültür ve Sanat 2010 Yıllığı (2010), Hüsnü Gürsel'in oğlu Barbaros Gürsel vefat etti (medyahaber.com, 26 Eylül 2014).

Fotoğraf Örneği 1

Fotoğraf Örneği 2

Fotoğraf Örneği 3

Fotoğraf Örneği 4

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör