Hüseyin Tanrıverdi

Sendikacı, Milletvekili, Eğitimci, Siyasetçi, Yazar

Doğum
04 Eylül, 1956
Eğitim
Gaziantep Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü
Burç

Eğitimci, sendikacı, siyaset adamı, milletvekili, yazar. 4 Eylül 1956 tarihinde Manisa’da doğdu. İlköğrenimini Kula’da, orta öğrenimini Uşak’ta, yüksek öğrenimini Gaziantep Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamladı. 1979’da işçi olarak çalışırken Hizmet-İş Sendikası’nı kurarak Genel Başkan sıfatıyla aktif sendikal mücadeleye başladı. 1979’dan itibaren Hizmet-İş’in genel başkanlığıyla birlikte HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Genel Başkan Yardımcılığı dahil, çeşitli yönetim kademelerinde görev yaptı.

Ulusal ve uluslararası toplantı, genel kurul, sempozyum ve konferanslarda HAK-İŞ’i, Hizmet-İş’i ve ülkemizi temsil etti. ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü)’nün konferanslarına aktif olarak katılan Tanrıverdi, başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere birçok ülkenin işçi sendikalarıyla da sosyal, sendikal ve kültürel alanlarda görüşmeler yaparak ikili anlaşmalara imza attı.

 22, 23 ve 24. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili seçilen Tanrıverdi, 13 Haziran 2003’te TBMM tarihinde ilk defa Parlamentolararası Türkiye-Filistin Dostluk Grubu’nu kurdu ve başkanlığını yürüttü. Filistin’in BM nezdinde tanınmasında ve yardımların Filistinlilere ulaştırılmasında büyük katkıları oldu.

AK Parti 1. 2. 3. ve 4. Olağan Büyük Kongrelerinde MKYK üyeliğine seçildi. 2007 yılında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevin getirilen Tanrıverdi, 5 yıl süreyle bu görevini yürüttü.

Hüseyin Tanrıverdi, sendikacı ve siyaset adamı olarak çeşitli kuruluşların birçok ödülüne layık görülmüştür. Bunlardan bazı ları olark; Türk dünyasının çalışma hayatına ilişkin katkıları nedeniyle Azerbaycan İşçi Sendikalarının önerisiyle ‘Azerbaycan Devlet Nişanı’na layık görüldü. 2000 yılında Akdeniz Gazeteciler Derneği’nce alanında ’Yılın Adamı’ seçildi. 2012 yılında 11. Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından “onur ödülü” aldı.

Yine 2012 yılında Büyük Anadolu Birliği'nce düzenlenen 7. Uluslararası Altın 40 Ödülleri töreninde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili olarak, çalışmada sınır tanımadığı ve başarılarından ötürü "Yılın Çalışkan Siyasetçisi", 2014 yılında Vizyon 2023 Dergisi tarafından 2013’ün enleri ödül töreninde “Yerel Yönetimlere Hizmet Ödülü”ne layık görüldü.

Basılı üç kitabı dışında, yerel yönetimler başta olmak üzere çeşitli konularda çok sayıda makale ve tebliğleri bulunmaktadır. YOYAV (Yoksullarla Dayanışma Vakfı), Gönüllü Teşekküller Vakfı (Kurucu), Kültürlerarası Araştırma ve Dostluk Vakfı (KARVAK) (Mütevelli Heyeti) üyesidir. Tanrıverdi, evli ve iki çocuk babasıdır.

ESERLERİ:

Çalışma Hayatının Uluslararası Standartları ve Türkiye Gerçeği, Sendikal Profilden Türkiye Gerçekleri, Küresel Sömürünün Motoru: IMF.

KAYNAK: Hüseyin Tanrıverdi (akparti.org.tr, 6.12.2015), Hüseyin Tanrıverdi (huseyintanriverdi.com.tr, 7.1.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör