Hikmet Kutlu

Müftü, Din Adamı

Doğum
Ölüm
08 Nisan, 2013
Eğitim
İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü (Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi)

Din adamı, müftü (D. 1944, Sücüllü / Yalvaç / Isparta – Ö. 8 Nisan 2013, Malatya). İstanbul İmam Hatip Okulu ile İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev aldı. İmamlık, vaizlik müftülük yaptı. Daha sonra Yozgat, Antalya, Denizli, Ordu ve Kocaeli (1998-1999) il müftülüğü görevlerinde bulundu.

Hikmet Kutlu, ziyaret için gittiği Malatya'da mide kanseri hastalığı sebebiyle 8 Nisan 2013 günü kaldırıldığı İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybetti. İzmit'e getirilen Hikmet Kutlu için Fevziye Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Fevziye Cami'ndeki cenaze namazının ardından Hikmet Kutlu, Bağçeşme Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanlığı'nda toprağa verildi. Yüzlerce insanın yağmura rağmen Hikmet Kutlu'yu uğurlamak için camiye akın ettiği cenaze törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP milletvekilleri Fikri Işık ile Zeki Aygün, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Komsuoğlu, eski milletvekili Şevki Yılmaz, Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: Hikmet Kutlu Son Yolculuğuna Uğurlandı (haberler.com, 08 Nisan 2013 Pazartesi), Türkiye Yazarlar Birliği / Türkiye Kültür Sanat Yıllığı (2014).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör