Hamza Dağ

Milletvekili, Hukukçu, Siyasetçi

Doğum
01 Mart, 1980
Eğitim
Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Burç

Hukukçu, siyaset adamı, milletvekili, AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. 1 Mart 1980 tarihinde Manisa’nın Demirci ilçesinde doğdu. Babasının adı Resul, annesinin adı Hacer’dir. 1990 yılında Simav Atatürk İlkokulundan, 1996 yılında ise Simav İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Üniversiteyi Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan Hamza Dağ, bu okuldan 2000 yılında mezun oldu. Ardından 2000-2001 yılları arasında Avukatlık stajını tamamladı. 2002 yılında girdiği ‘Hakimlik Sınavı’nın yazılı bölümünü geçti ancak mülakatta elendi. Daha sonra 2004 yılında iki arkadaşıyla birlikte İzmir Barosu’na bağlı avukatlık bürosu açtı. 2004 yılından bu yana serbest avukatlık yapmaktadır. 2004 yılında İzmir’de baro seçimlerinde ilk kez farklı bir ses olması açısından önemli olan Değişim Avukatlar Grubu’nu kuran 5 kişiden biri oldu.

Üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfı öğrenci kollarında aktif görev aldı, fakülte, kampüs ve üniversite başkanlıkları yapmış, bu dönemde arkadaşları ile birlikte hukuk bülteni adında dergi çalışmasına katıldı. Meslek hayatına atıldıktan sonra da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı, buralarda insan hakları üzerine çalışmalarda bulundu.

Siyasete AK Parti’de başladı, İzmir İl Gençlik Kollarında çeşitli görevler aldı. İzmir İl Gençlik Kolları Yön. Kur. Üyeliği, İzmir İl Gençlik Kolları Seçim İşlerinden Sor. İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, ardından 3 Şubat 2008 tarihinde AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresinde, İl Gençlik Kolları Başkanı seçilmiştir.

Hamza Dağ, Ak Parti'den 24., 25. ve 26. Dönem İzmir Milletvekili seçildi. TBMM’de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliği görevine devam etmektedir. 30 Mart 2014 seçimleri ile birlikte boşalan üyeliklerin yerine MKYK’ya girmiş ve seçim işleri biriminde başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir.

29 Mayıs 2017'de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası AK Parti’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) belli oldu. Yeni MYK'da Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’nın yerine bu göreve Hamza Dağ getirildi.

Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku ana bilim dalında yüksek lisansına devam etmekte olan Dağ, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAKÇA: Hamza Dağ (akparti.org.tr, 6.12.2015), TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016), 26. Dönem Milletvekilleri – İzmir (akparti.org.tr, 27.05.2016), Son dakika... Erdoğan'ın A Takımı açıklandı. İşte yeni MYK (29.05.2017).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör