Fatih Erdemci

Pop Müzik Yorumcusu, Şarkı Sözü Yazarı, Müzisyen

Doğum
12 Haziran, 1970
Eğitim
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü
Burç

Pop şarkıcı, söz yazarı, besteci. 12 Haziran 1970, İstanbul doğumlu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da bitirdi. 1990 yılında başladığı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümünden 1997 yılında mezun oldu. Çocukluk yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan Erdemci, lise yıllarında 17 yaşındayken akustik gitar çalmaya başladı. 20 yaşındayken beste yapmaya başladı. Müzik dünyasına girdiği ilk yıllarda İstanbul’da çeşitli gece kulüplerinde sahne çalışmalarında yer aldı. Albüm çalışmaları yapmaya başlamadan önceleri 1994 yılında “Her Daim Yonca” adlı albüm çalışmasında aranjörlük, söz yazarlığı, bestecilik yaptı. Yonca’ya dokuz şarkı verdi. O yıllarda çok fazla ön plana çıkma düşüncesine sahip değildi.

Sanatçının yer aldığı ilk profesyonel çalışma 1998 yılında “9’da 9” adlı albümdür. Bu albüm yer alan pop-rock tarzındaki “Ben Ölmeden Önce” adlı parçasıyla müzikseverlerin ve müzik otoritelerinin dikkatini çekti. Oldukça büyük ilgi gören bu parçanın klibi Ömer Faruk Sorak yönetmenliğinde çekildi. Sözü ve müziği kendisine ait olan bu parça ile bir anda müzik listelerinin üst sıralarında yer alan Erdemci, bir yıl sonra “Yaşamak Zor” adlı solo albümünü yaptı. Şarkıların tamamının söz ve müziği kendisine ait olan bu albümün süpervizörlüğünü Tansel Doğanay yaptı.  Albümünün ilk klibi ise Hakan Yonat yönetmenliğinde “Suçum Değil” adlı parçaya çekildi. Albümün lansmanının iyi yapılamaması nedeniyle çok fazla ses getirmedi. Sanatçı 2012 yılında “Anlat Hikâyeni” adlı single çalışmasıyla yeniden müzik piyasasına döndü.

Eşi de aynı fakültenin Mimarlık Bölümü mezunu olan sanatçı, 2004 yılından sonra eşiyle birlikte açtıkları mimarlık ofisinde birlikte iş yaşamına atıldı. 6 yaşında bir kızı olan sanatçı halen tasarım yaparak iç mimarlık alanında kariyerini sürdürmektedir. Müzik çalışmalarını da sürdüren sanatçı, önümüzdeki dönemlerde yeni albüm çıkarmayı planlamaktadır.

Albümleri:

9’da 9 (15 Nisan 1998), Yaşamak Zor (27 Aralık 1999)

Single:

Anlat Hikâyeni (2012).

Müzik videoları:

“Ben Ölmeden Önce”: 30 Haziran 1998 (Yönetmen: Ömer Faruk Sorak),“Suçum Değil” : 27 Aralık 1999 (Yönetmen: Hakan Yonat).

KAYNAKÇA:

Fatih Erdemci (kuledibi.org, erişim: 12 Aralık 2015).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör