Evin Özsoy

Balerin, Oyuncu, Eğitimci

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Balerin, bale hocası, dizi film oyuncusu. 1980 yılında Ankara’da doğdu. Bale eğitimine Dünya Egemen Kırmızı Pabuçlar Bale Okulu’nda başladı. 1990 yılında oyunculuk yapmaya başlayarak günümüze kadar çeşitli dizilerde, televizyon filmlerinde, reklamlarda ve tiyatro oyunlarında rol aldı, sunuculuk yaptı.

1996–2000 yılları arasında Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde tamamladı. 2000 yılında yüksek lisans eğitimine başladı. Lise ve üniversite eğitimi sırasında ara verdiği baleye 2000–2003 tarihleri arasında Aslı Bale Okulu’nda devam etti. Bu süre içinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı uzman öğrencilerinden Vladimir Tolstukhin, Aysulu Tokombayeva ve Madam Bozgülü eğitmenliğinde bale çalışmalarına katıldı.

2003 yılında aynı okuldan mezun olarak yardımcı öğretmenliğe başladı. İngiliz Kraliyet Dans Akademisi (R.A.D) Öğretmenlik Yenileme Semineri’ne katıldı. 2005–2006 yıllarında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin Tiyatro Bölümü sertifika programına devam etti ve burada Çiçek Dilligil’e asistanlık yaptı. Aynı zamanda çeşitli kreş, anaokulu ve kolejlerde bale ve dans dersleri verdi. Akademi Çizgi ailesin de usta öğretici olarak halen devam etmektedir.

KAYNAK: (akademicizgi.com, 25.11.2015).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör