Esra İçöz

Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Sunucu, Yapımcı

Doğum
09 Ocak, 1978
Eğitim
İTÜ Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü
Burç

Türk Sanat Müziği sanatçısı, sunucu, yapımcı. 9 Ocak 1978, İstanbul doğumlu. İlk ve orta eğitiminden sonra liseyi Burhan Felek Lisesi’nde tamamladı. 1994 yılında Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne girdi ve beş yıl süreyle burada repertuar, usul ve nazariyat dersleri aldı.

1996 yılında İTÜ Devlet Konservatuarı sınavlarını kazanarak iki bölümde birden okumaya hak kazandı. Ses Eğitimi Bölümünde eğitimine başladı. Burada Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, Tülin Korman, Çetin Körükçü, Selahattin İçli, Rahmi Sözmezocak gibi tanınmış hocalardan ders aldı. Bu yıllarda aynı zamanda sahnede Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Emel Sayın ve Timur Selçuk gibi sanatçılara vokalistlik yaptı.

1996 yılında TRT’nin açtığı Amatör Ses Yarışmasında Marmara Bölge birincisi seçilen sanatçı, 1998 yılında TRT İstanbul Radyosunda ses sanatçısı olarak görev almaya başladı. 2001 yılında Konservatuarı bölüm birincisi olarak tamamladıktan sonra aynı yıl müzik öğretmeni olarak göreve başladı ve bir yıl bu görevi sürdürdü.

2004’te bestekâr Esma Karamancı’nın eserlerinin yer aldığı “Yaşamın Sesi” albüm çalışmasında solistlik yaptı. 2005 yılında kurulan Cemal Reşit Rey Türk Müziği topluluğuna katılan Esra İçöz, TRT İstanbul Radyosunda, “Solistlerden Birer Şarkı” ve “Solistler Geçidi” programlarının prodüktörlüğünü yapmaktadır.

Sanatçı ilk albümünü 2007 yılı Haziran ayında Türk Sanat Müziğinin sevilen eserleri ve fantezi müziklerden oluşan “İstanbul” adıyla piyasaya sürdü. Aynı yıl Almanya Hannover’de düzenlenen devlet zirvesinde konser verdi. 2007 yılında “Lezzet Durağı” ve “Göster Kendini” adlı programlarda da sunucu olarak görev aldı. Diğer yandan çeşitli mekânlarda sahne almaya devam etti.

KAYNAKÇA: Esra İçöz (esraicoz.com, erişim: 2 Aralık 2015), Esra İçöz (tncyapim.com, erişim: 2 Aralık 2015).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör