Pop müzik yorumcusu, fotoğrafçı. 1983 doğumlu. Üniversitede fotoğraf eğitimi alan Ece Anlı, müzisyen kimliğinin yanı sıra birçok sanatçının kliplerinde görüntü yönetmenliği yaptı.

“El Pençe” adını taşıyan ilk albümü iki yıllık çalışma sonrası 2008 yılında Seyhan Müzik’ten çıktı. Albümün prodüktörlüğünü Ece Anlı ve Arkın Çelik yaptı. Albümün ilk klip çekimi “Bozuk Para” şarkısına yapıldı. Maslak Refresh Venue’de DNA filmden Emir Khalilzade tarafından çekilen klipte Ece Anlı’ya destek için şarkıcı Murat Boz oynadı. Söz ve müziği Arkın Çelik’e ait olan şarkının düzenlemesini Erhan Bayrak yaptı. Albümün ikinci klibi “El Pençe” şarkısına çekildi. Aynı albümün üçüncü klibi ise “Oysa”ya çekildi. Söz ve müziği kendisine ait olan pop/dans parçanın düzenlemesi Gürsel Çelik, mixi ise Barış Büyük tarafından Ozan Çolakoğlu’nun Sarı Ev Stüdyosunda yapıldı.

İtalya tatili sırasında rastlantı sonucu George Michael’in “Amazing ve Outside” klibinin görüntü yönetmeni Craig Alexander ile tanışan Anlı, parçanın klibini çekmek isteyen yönetmenle çalıştı. Klip son derece doğal sahnelerden oluştu ve İtalya’nın eşsiz güneşi altında çekildi. Klipte kullanılan kıyafetlerin hazırlığı ise aynı zamanda klibin sanat yönetmenliğini yapan Alman modacı Erica Hendrix’e ait.

Albümleri:

El Pençe (11 Ocak 2008, Seyhan Müzik).

Video Klipleri:

Bozuk Para (Yönetmen: Mustafa Uslu), El Pençe (Yönetmen Emir Kalizade), Oysa (Yönetmen: Craig Alexander).

KAYNAKÇA: Ece Anlı (heryerdemuzik.net, erişim: 22 Kasım 2015), Ece Anlı (magazinci.com, erişim: 22 Kasım 2015), Ece Anlı (meleklermekani.com, erişim: 22 Kasım 2015), Ece Anlı (sozmuzik.com, erişim: 22 Kasım 2015).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör