Ebru Elver

Pop Müzik Yorumcusu, Müzisyen, Anı Yazarı

Doğum
28 Ocak, 1980
Burç

Müzisyen, pop şarkıcısı ülkemizin en önemli kadın vokalistlerinden, anı yazarı. 28 Ocak 1980, İstanbul doğumlu. Babası aslen Sivaslı, annesi Kahramanmaraşlıdır. Müzisyen bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Gençlik yıllarını İstanbul Beyoğlu’nda geçirdi. Küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başladı. Kendisinden büyük iki erkek kardeşi gibi müzik üzerine bir hayat kurmak istedi. Liseden sonra ailesinden ayrılıp müzik yapmaya başladı. Taksim’deki bazı mekânlarda sahne almaya başladı.

Bu dönemde birçok müzisyenle tanışma fırsatı elde etti. Bu tanışmalardan birinde tanınmış jazz müzisyeni Genco Arı ve bas gitarist Elcil Gürel’le birlikte bir solo albüm projesi yapmaya karar verdi. Ebru Elver ünlü bir şarkıcı olmadan önce Nükhet Duru, Özcan Deniz, Haluk Levent, Reyhan Karaca gibi şarkıcılara uzun yıllar vokalistlik yaptı.

2006 yılında tamamladığı ilk albüm çalışmasını Ercan Saatçi’ye sunmaya karar verdi. Saatçi, projeyi kabul etti ve Elver’in “Paranoyak” adlı ilk albümü ortaya çıkmış oldu. Albümde Ercan Saatçi’nin de bir bestesi yer aldı. Proje, Ercan Saatçi’nin yeni şirketi Rec by Saatchi’nin ilk ürünü olarak piyasaya çıkmış oldu.

Sanatçı, Nükhet Duru, Özcan Deniz, Haluk Levent, Reyhan Karaca gibi marka olmuş isimlere de vokalistlik yaptı. Ercan Saatçi ile beş yıllık sözleşmesi olan sanatçı Ebru Elver, Tarz olarak Işın Karaca, Seden Gürel, Hande Yener'e benzetildi.

Ebru Elver, 2020 yılında anılarının bir bölümünü İçimdeki Saklı Cennet adlı kitabında yayımlamıştır.

KAYNAK: Ebru Elver (ebruelver.com.tr, erişim: 24 Ekim 2015), Ebru Elver (msxlabs.org, erişim: 24 Ekim 2015),  Ebru Elver kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? (karar.com, 9 Şubat 2022), Ebru Elver dolandırıldı... Ebru Elver kimdir (odatv4.com, 9 Şubat 2022), Ebru Elver kimdir ve mesleği nedir? (haber7.com,  10 Şubat 2022), Ebru Elver kimdir? (mynet.com, 10.02.2022), Dolandırıcılığa Uğrayan Ebru Elver Kimdir (haberfokus.com, 10 Şubat 2022), Ebru Elver hayatını yazdı, inanamadım! - Ali Eyüboğlu (milliyet.com.tr, 11 Ekim 2020), Ebru Elver - FA Organizasyon (faorganizasyon.com.tr, 26.02.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör