Ceynur

Pop Müzik Yorumcusu

Doğum
03 Nisan, 1978
Burç
Diğer İsimler
Ceynur Biçer Arslan

Pop müzik yorumcusu. 3 Nisan 1978, İstanbul doğumlu. Tam adı Ceynur Biçer Arslan’dır. Küçük yaşlarından itibaren müziğe ilgi duymaya başladı. Henüz ortaokuldayken katıldığı "Pop Show 93 Şarkı Yarışması" ile ilk sahne deneyimini yaşadı. Hemen ardından "Milliyet Liselerarası Müzik Yarışması"nda "En İyi Kız Solist" dalında birincilik elde etti. Sonra babasının tayini nedeniyle İzmir’e taşındılar.

İktisat alanında üniversite eğitimine devam ederken 2001 yılında katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye finaline katılmasıyla profesyonel müzik yaşamına adım attı. "Kayıp Bir Melek" ve "Hep Aşk Olsun" adlı iki şarkıyla son 10'a kalmayı başardı. Ancak, finalde Türkiye’yi temsil etmeyi başaramadı. Bu arada barlarda da sahne almaya devam etti.

İki yıllık bir hazırlık aşamasından sonra ilk albümü “Aşk, Yağmur ve Çikolata”yı 13 Kasım 2009’da piyasaya sürdü. Albümün prodüktörlüğünü ve müzik direktörlüğünü eşi Erkin Arslan üstlendi. Albümün ortak yapımcılığını Ömer Ahunbay ve Ahmet Çelenk, Jinglehouse & DSM etiketleriyle gerçekleştirdiler. Erdem Sökmen, Onur Alatan, Ant Şimşek, Volkan Başaran, Evrim Kurtiç, Sonat Özer, Levent Candaş, Mehmet Çelik, Ersin Özer, Barış Ertürk, Yurdal Tokcan, Berna Keser, Ömer Öztüyen ve Gündem Yaylı Grubu gibi müzik dünyasının başarılı isimleri albüm için bir araya gelirken, albüm grafik tasarımını Engin Yağmurdereli ve illüstrasyonunu Behnan Shabbir, Ceynur’un imaj danışmanlığını ise Ceyda Balaban yaptı. Albüme çekilen ilk klip "Yağmur" oldu. Klibin yönetmenliğini ise Murat Onbul yaptı. Klipte dört farklı kadın karakteri canlandıran sanatçının bu şarkısı 2009 Kasım ayında müzik listelerine girdiği günün haftasında ilk beşe yükseldi. Albümün ikinci video klibi ise Şubat 2010 tarihinde "Aşk" isimli şarkıya geldi.

Ceynur, “Arabada Dinle” adlı single’ını 2011’de müzikseverlerin beğenisine sundu. Sözleri Erkin Arslan, bestesi Erkin Arslan ve Ceynur’a  ait single’ın yapımını Jingle House ve Dokuz Sekiz Müzik üstlenirken prodüktörlüğünü Erkin Arslan yaptı. Şarkının klibi DNA Film - Erdinç Kazımoğlu yönetmenliğinde çekildi. Klipte Ceynur’a, bağlı bulunduğu Pirefabrika Müzik Yapım ve Menajerlik Şirketi’nin oyunculuk departmanından, oyuncu ve müzisyen arkadaşları da eşlik etti. Klip fotoğrafları Serkan Kızılkaya imzasını taşırken, Ceynur’un imaj danışmanlığını Şebnem Özberk yaptı.

Tarz olarak Nil Karaibrahimgil’e benzetilen sanatçının henüz albüme girmemiş ancak aranjesi yapılmış besteleri de bulunmaktadır.

Albümleri:

Aşk, Yağmur Ve Çikolata (2009), Arabada Dinle (2011).

Video klipleri:

Yağmur, Aşk.

KAYNAKÇA: Ceynur (Vikipedi, erişim: 25 Kasım 2015), Aşk yağmur ve çikolata (2yuz.com, erişim: 25 Kasım 2015), Yağmurla gelen kız (hurriyet.com.tr, erişim: 25 Kasım 2015), Ceynur arabada dinle diyor (michaelshow.com, erişim: 25 Kasım 2015). 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör