Cenk Yüksel

Pop Müzik Yorumcusu, Müzisyen

Doğum
12 Ağustos, 1980
Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı
Burç

Pop müzik yorumcusu, müzisyen. 12 Ağustos 1980, İstanbul doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarındaki eğitimi sırasında opera sanatçıları Erol Uras, Çağnur Gürsan ve Nilgün Serimoğlu’ndan şan dersleri aldı. Ayrıca Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, Tülin Korman, Rahmi Sönmezocak, Çetin Körükçü ile üslup ve repertuar çalışmaları yapan Yüksel, Fahri Akarsu ile müzikal, balerin Kaya İlhan’la dans teknikleri üzerine çalıştı.

Sanatçı, 2004’te katıldığı “Akademi Türkiye” adlı yarışmada dikkatleri üzerine çekti. Yarışma sonrası ünlü pop sanatçısı Tarkan Tevetoğlu’nun orkestrasında üç yıl boyunca vokallik yapan Yüksel, “İlk Aşkım” filminde de başrol oynadı. Tarkan’dan ayrıldıktan sonra kendi konserlerinde kendi besteleriyle seslenebilmek için Jingle Box ve DMC ortak yapımı olan albümü “Vura Vura”yı piyasaya sürdü. Sanatçı ilk klibini bu albümdeki cover şarkısı “Vura Vura”ya ikinci klibini ise “Asma Bu Kadar”a çekti.

 Kendisinin de yarışma vesilesiyle tanınan bir solist olmasından ötürü, bu tarz yarışmalardan çıkan insanların yaşadığı sorunları dile getirebilme ve aslında yaşanan birçok şeyin televizyonlarda görüldüğü gibi olmadığını gözler önüne serme amacıyla hazırlamış olduğu ''Popüler star yaratma amaçlı yapılan yarışmalar, yarışmalara katılan adaylar ve adayların yarışma sonrası psikolojik ve sosyolojik durumları'' adlı akademik bir çalışması bulunmaktadır. Sanatçı halen mezun olduğu konservatuarda eğitmen olarak görev yapmaktadır. Sanatçı, beş milyon insanda bir görülen bayan vokallerini de kullanabilme yetisine sahip dört oktavlık sese sahip olmasıyla bilinmektedir.

KAYNAKÇA: Cenk Yüksel (magazinkolik.com, erişim: 22 Kasım 2015), Cenk Yüksel ilk klibini çekti (sacitaslan.com, erişim: 22 Kasım 2015), Cenk Yüksel ikinci klibini çekti (sacitaslan.com, erişim: 22 Kasım 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör