Can Uğurluer

Pop Müzik Yorumcusu

Doğum
Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Pop müzik yorumcusu. 1970, İstanbul doğumlu. Müzikle tanışması ilkokul öncesi yıllarda aldığı piyano dersleriyle başladı. Piyano dersleri ortaokul ve lise yıllarında da devam etti. Bu eğitimler İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarındaki yarı zamanlı şan eğitimi ve Timur Selçuk Çağdaş Müzik Merkezindeki armoni dersleriyle sürdü. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü altı yılda bitirdi. Üniversite öğrenimi sırasında Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışması ve Türkiye Eurovision finallerine katıldı. 1991 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye’yi İzel ve Reyhan Karaca ile birlikte “İki Dakika” adlı parçayla temsil ettiler. Roma’da yapılan yarışmada sanatçılar Şevket Uğurluer’in bestesi ve Aysel Gürel’in sözlerini yazdığı “İki Dakika” ile beklenen başarıyı sağlayamayarak yarışmayı 44 puanla 12. sırada tamamladı.

Bu yarışmanın hemen ardından Aysel Gürel ile çalışmalarını sürdürdü ve 1993 yılında bütün sözlerini Aysel Gürel’in yazdığı müzik direktörlüğünü Turhan Yükseler’in yaptığı "Kim Kim" adlı bir albüm piyasaya sürüldü. Albümün çıkış parçası “Aşka Grev Yok”un bestesi kendisine sözleri Aysel Gürel’e aittir. Albümde Şevket Uğurluer, Metin Özülkü ve kendisinin besteleri yer aldı.

1997 yılında İngiltere’de pazarlama yüksek lisansını tamamladıktan sonra, 15 yıl boyunca ilaç sektöründe pazarlama, satış ve eğitim alanlarında çalıştı. İş hayatına atıldığı yıllarda 2010’da, söz ve müziği Nerhan Hepşen'e ait olan "Aşkım Sırrın Olsun" adlı bir single çıkardı. Bu single’ın yapımında Tansel Doğanay ve Berkan Kaya ile çalıştı. İki versiyon hazırlanan albümün balad versiyonunun düzenlemesini Tansel Doğanay, latin versiyonunkini ise Berkan Kaya yaptı. Teknofikir Ajansı, balad versiyonuna bir klip çekti. Latin versiyonunun klibi de San Diego’da çekildi. Sanatçı, geçmişten günümüze yerli ve yabancı birçok grup ve sanatçının seçkin eserlerini izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor.

Albüm:

Kim Kim (1991).

Single:

Aşkım Sırrın Olsun (2010).

KAYNAKÇA: Can Uğurluer (canugurluer.com/tr, erişim: 20 Kasım 2015), Can Uğurluer (hayatmuzik.com, erişim: 20 Kasım 2015), Can Uğurluer (hayatmuzik.blogcu.com, erişim: 20 Kasım 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör