Sevgi Coşkunserçe

Bürokrat, Gazeteci

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Basın-Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü
Diğer İsimler
Elif Sevgi Kılıç, Sevgi Kılıç

 Gazeteci, bürokrat. 1964, Nazilli / Aydın doğumlu. Yazılarında Elif Sevgi Kılıç ve Sevgi Kılıç adlarını da kullandı. İlköğrenimini Nazilli Cumhuriyet İlkokulu’nda, orta öğrenimini Nazilli Lisesi’nde yaptı. İstanbul Üniversitesi Basın-Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans çalışması yaptı.

Tercüman (1980-83) gazetesinde muhabir olarak başladığı meslek yaşamını Türk Edebiyatı (1981-83) dergisi, Zaman (1984), Yeni Devir (1985-88)  gazetelerinde çalışarak sekiz yıl sürdürdü. Ardından 1990 yılında PTT’de devlet hizmetine girdi. 1996 yılında, “Radyo ve Televizyon Yayınları Değerlendirme Uzmanı” olarak RTÜK’e atandı. İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’nda dokuz yıl yayın değerlendirme ve denetleme görevi yaptı. RTÜK Kamuoyu Yayın Araştırmaları ve Ölçme Daire Başkanlığı’nda on dört yıl Üst Kurul Uzmanı olarak çalıştı. 2005 yılında RTÜK üyeliğine seçildi. RTÜK Adana Bölge Müdürü olarak çalışmalarını sürdürdü.

2002 yılından sonra yurtiçinde ve yurtdışında “Medya Okuryazarlığı” konusunda konferanslar vermiş, açık oturumlara katıldı. Resmi görevi dışında uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmalar yaptı, yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli organizasyonlarda konuşmacı ve koordinatör olarak görev aldı. Medya Okuryazarlığı Derneği (MOD) kurucusu ve genel başkanı, Medya Okuryazarlığı Kültür Eğitim Çevre ve Dayanışma Derneği  II. Başkanıdır.  Ayrıca, Euro Media Expert (Avrupa Medya Uzmanları) üyesidir. Hekva, Başkent Kadın Platformu, Çalışan Kadını Destekleme Derneği üyelikleri, Ankaralılar Derneği üyeliği ve yöneticiliği, Ailem Derneği Başkanlığı ve üyelikleri bulunmaktadır. RTÜK Hizmet İçi Eğitim Altın Madalya Ödülü sahibidir. Medya Okuryazarlığı,  Medya’da Kadın Profili, Medya Okuryazarlığı Televizyon Belgeseli, Medyanın Şiddete Etkilerinin Analizi,  Medyada Çocuk Yayıncılığı gibi projelere imza attı.

ESERLERİ (İnceleme-Araştırma):

Kavga ve Kavramlarıyla RTÜK  (2003), Medya ile Yaşamayı Öğrenmek / Medya Okuryazarlığı (2007). 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör