İşkadını. 1955 yılında Adana’da doğdu. Sabancı Holding’in kurucularından Hacı Ömer Sabancı’nın altı erkek çocuğundan en büyüğü olan ve 1979 yılında ölen İhsan Sabancı ile Yüksel Hanım’ın kızıdır. Sakıp Sabancı’nın yeğeni ve Sabancı Aile Şirketi’nin üçüncü kuşak üyesidir. Hacı Ömer Sabancı, “Kızım büyüyecek; okuyacak, araba kullanacak, pantolon giyecek, fabrikaya gidecek…” sözleri ile seviyordu torunu Güler’i. Güler, Sabancı ailesinin ilk kız çocuğuydu. Ortaöğrenimini TED Ankara Koleji’nde bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Amerika’da yapmak istedi. Güler haşarı, yaramaz, dedesinin çok şımarttığı bir öğrenciydi. Ama California Üniversitesi’ne kabul edildiğinde babası yeni ölmüştü. Amcaları evden o kadar uzaklaşmasını istemediler, belki de gidip dönmemesinden korktular. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Fakültesi İşletme Bölümü’ne girdi.
Üniversite Güler Sabancı için çalışma yaşamına geçmek için aşması gereken bir köprüydü. Yirmi bir yaşında üniversiteyi bitirerek altı yıl çalıştıktan sonra önemli bir kararın eşiğine geldi. Resim sanatıyla ilgileniyor, resim yapmayı çok seviyordu. Resim öğretmeni de yetenekli olduğunu söylüyordu. O dönemde ciddi biçimde düşündü. Ya iş yaşamına devam edecekti ya da her şeyi bir kenara bırakıp ressam olacaktı. Güler Sabancı, seçimini iş yaşamından yana kullandı. Ama resmi de yaşamından çıkarmadı. Emeklilik günlerinde kendini şarap üreten ve resim yapan bir kadın olarak hayal etti hep.
Güler Sabancı, profesyonel yöneticilik yaşamına ailenin Kocaeli’ndeki Lassa Lastik Fabrikası’nda başladı. Daha sonra Kord-Sa’nın Kord Bezi Sanayi Genel Müdürlüğü’nde on dört yıl çalıştı. Aynı dönemde yurtdışında ve yurtiçinde birçok yabancı ortaklı sanayi şirketinin kuruluş ve işletme çalışmalarında görev aldı. Son olarak Sabancı Holding Lastik ve Takviye Malzemeleri Grubu ve Sabancı İnsan Kaynakları Komitesi Başkanlığını yürüten Güler Hanım, üç yıl aradan sonra yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Amcası Sakıp Sabancı’nın 2004 yılında ölümünden sonra amcaları Şevket Sabancı ile Erol Sabancı’nın holdingi üçüncü kuşağa devretme kararıyla Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.
“Böyle bir görevi yapabileceğime benden çok Sakıp Bey inanıyor ve onun güvencesini bana veriyordu. O inanıyorsa, demek ki yapabilirim diyordum. Ama Sakıp amcamı kaybettikten sonra çalışmak bile istemedim. Onunla olan diyaloğum, ekip çalışmamız, birbirimizi anlamamız, birbirimizi yüreklendirmemiz ayrı bir şeydi. Kendimi çok şanslı hissettiğim bir çalışma ortamıydı. Sakıp amcamın olmadığı bir holdinge gitmek bile bana zor geliyordu. Ama sonra zamanla duygularımı dengeledim. Başarılarımın çoğunu bunu düşünerek gerçekleştirdim diyebilirim. Belki yanlış, bilemiyorum ama beni tetiklediği kesin” diyen Güler Sabancı; 2005 yılını kendisine yakışan bir biçimde tamamladığını, Sabancı Topluluğu’nun kârının arttığını ve ekonomik başarılarının yanında toplumsal duyarlılığı ve saygın kurumsal değerleri ile de Türkiye’nin ve bölgenin en itibarlı kuruluşlarından olduğunu belirtmektedir.
İş dünyasında aktif rol alan Güler Sabancı, Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİA) Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapmaktadır. Eğitim çalışmalarına da büyük önem veren ve akademik dünyada faal olan Sabancı, kuruluş çalışmalarından sorumlu olduğu Sabancı Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı da yürütmektedir. Bu görevleri dışında, ayrıca kültür ve sanat çalışmalarına yakın ilgi duyan Sabancı, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmektedir. Özel markası “Gülor” ile şarap üretmektedir.
Güler Sabancı, 2004 yılında “Financial Times” tarafından “Avrupa’nın en güçlü 30 kadını” arasında sekizinci olarak gösterildi. Eylül 2009’da İspanya Kralı I. Juan Carlos, Güler Sabancı’ya İspanya’nın önemli liyakat nişanı olan “Encomienda de Numero” nişanı veridi. Aynı yıl yine “Financial Times” tarafından ilk kez hazırlanan “Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını” listesinde beşinci sırada yer aldı. Aynı yıl “Forbes” tarafından hazırlanan “Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını” listesinde sekizinci oldu. 2010 yılında yine “Forbes” tarafından hazırlanan “Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını” listesinde yedinci sırada yer aldı.
Güler Sabancı, otoriter yapısı ve insan ilişkilerindeki başarısıyla dikkat çekmektedir. Uluslararası ilişkileri de son derece olumlu olan Sabancı, Sabancı Holding’in dünya devi Dupont ile ortaklık kurmasında da etkili olmuştur. Geniş bir röportajının yayımlandığı “41 Kadın 41 Öykü İpek Dokulu Başarılar” adlı kitapta bugüne kadar neden evlenmediğini, “Özgürlük benim için çok önemlidir. Ayrıca ben boşanmış bir ailenin çocuğuyum” sözleriyle açıklamıştır.
Güler Sabancı’nın iş unvanları şöyledir: Hacı Ömer Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Sabancı Holding AŞ İnsan Kaynakları Komitesi Başkanı, Kordsa AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Brisa AŞ Yönetim Kurulu Üyesi, Beksa AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Enerjisa AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Sakosa AŞ Yönetim Kurulu Üyesi, Nile Kordsa AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı.
Sabancı; TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi, Genç İşadamları Derneği üyesi, Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği üyesi, Türkiye Sinema ve Audovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) üyesidir. Şarapçılık, üzüm yetiştiriciliği, çağdaş Türk resmi, tenis oynamak, dans etmek, karakalem resim çalışmak, bahçe bakımı, çiçek yetiştirme özel olarak ilgi duyduğu alanlardır.
HAKKINDA: Yeni Şafak Gazetesi (10 Mayıs 2004), Sedef Kabaş / 41 Kadın 41 Öykü İpek Dokulu Başarılar (2007), Zeynep Güven (Hürriyet Gazetesi, 9 Haziran 2008), Cumhuriyet Gazetesi (25 Temmuz 2008), Türklider Dergisi (10 Aralık 2009).