Gülden Aydın

Şair

Doğum
Ölüm
19 Mart, 2019
Eğitim
Lise mezunu

Gazeteci, Şair (D. 1958, Divriği / Sivas - Ö. 19mart 2019,İstanbul). Kısa süren Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğinden sonra medya dünyasına adım atmıştı. 1991’den itibaren 2000’e Doğru dergisinde muhabir olarak çalıştı. 1994 yılından itibaren Hürriyet Gazetesi'nde görev yapmaya başlayan Aydın, 2002-2004 yılları arasında Akşam gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü yaptıktan sonra döndüğü Hürriyet’te uzman muhabirlik yapıyordu. Bu gazetedeki bir ropörtajı ile Türkiye Gazeteciler Cemiyetince düzenlenen Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülünün röportaj dalındaki sahibi oldu (2006).

"Hayatımın önceliği haber" diyen Aydın, "Kadın ve çocuğa karşı şiddet, istismar ve tecavüz, Güneydoğu, sınır ötesi" haberlerini özel ilgi alanında görüyordu.

 

Edebiyat Çalışmaları:

 

Hikâye, şiir ve inceleme yazıları, Yeni Sanat, Türkiye Gerçeği ve Aydınlık gazetelerinde yayımlandı. Şiirlerini Yeryüzü Yanılgısı (1991) adlı kitabında topladı.

 

Vefatı:

 

Hürriyet Gazetesi'nin uzman muhabiri, gazeteci ve şair Gülden Aydın, 19Mart 2019 günü İstanbul’da hayatını kaybetti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi ve Sürekli Basın Kartı sahibi olan Aydın çok sayıda ödülün sahibiydi.

Gülden Aydın, yakalandığı pankreas kanserine yenik düştü. İsmail Saymaz, Aydın’ın vefat haberini, “Gülden, ömrünün sonuna dek muhabir heyecanıyla yaşadı. Çocuk yaşta evlendirilen kızlar için verdiği mücadele her takdirin üstündedir. Örnek bir gazeteci, iyi bir anneydi. Mekânı cennet olsun.” şeklinde duyurdu.

 

KAYNAKÇA: TDOE – TDE Ansiklopedisi 2 (2002), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2006, 2007),  Gazeteci Gülden Aydın hayatını kaybetti (acunn.com, 19.03.2019). 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör