Gülay Talaslı

Araştırmacı, Öykü Yazarı, Yazar

Doğum
03 Nisan, 1963
Eğitim
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Burç

Öykücü, araştırmacı-yazar. 3 Nisan 1963, Hacılar / Kayseri doğumlu. Kayseri Lisesi (1981), Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (1985), Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi  mezunu. “Siyasal Yaşamda Kadınlar ve Siyasal Partiler” adlı tez çalışmasıyla (1995) Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde (TODAİE) kamu yönetimi alanında yüksek lisans (1995) yaptı.

Türkiye’nin çeşitli illerinde Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak çalıştıktan sonra, 1996’da atandığı Ankara’da edebiyat öğretmenliği ve avukatlık yaptı. Son görev yeri olan Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinde avukatlık yaparak emekli oldu.

Yazı ve öyküleri Siyah Beyaz gazetesi ile ABC, Eğitim-Yaşam ve Cumhuriyet Kitap dergilerinde yer aldı. Çağdaş Hukukçular Derneği ve Edebiyatçılar Derneği üyesidir.

“Talaslı’nın araştırmasının ortaya çıkardığı, kadınların siyasetle uğraşmalarının  aile içi ilişkileri olumlu yönde etkilediği olgusu, bir azınlığın görüşü olsa da umut vericidir. En azından, olumsuz etkinin söz konusu olmaması sevindiricidir.” (Hüseyin Atabaş)

ESERLERİ:

Araştırma-İnceleme: Siyaset Çıkmazında Kadın (1996).

Öykü: Hiçbir Yerde Hiçbir Zaman (2006), Ters Çevrilmiş Uçurum (2016)

KAYNAKÇA: Hüseyin Atabaş / Siyaset Çıkmazında Kadın (Cumhuriyet Kitap, 2.10.1997), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör