Ayşe Özyılmazel

Köşe Yazarı, Pop Müzik Yorumcusu

Doğum
24 Aralık, 1979
Eğitim
Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü
Burç

Köşe yazarı ve pop sanatçısı. 24 Ekim 1979, İstanbul doğumlu. Oya Germen ve ünlü sanatçı Neco’nun kızıdır. 1997’de İstek Vakfı Semiha Şakir Lisesinden mezun oldu. 2001 yılında Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde yüksek öğrenimini tamamladı. İstanbul Gelişim Orkestrasında bir süre görev aldıktan sonra Sabah Gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı. Bu görevi halen devam etmektedir.

21 Aralık 2009'da kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkardı. Albümde sanatçıya Yalın, Mert Ekren, Teoman, Tufan Taş, Nurkan Renda gibi isimler eşlik etti, albümün fotoğraflarını ise ablası Zeynep Özyılmazel çekti. Sanatçının ilk video klibi ise Hakan Yonat tarafından, sözleri kendisine, müziği ise aynı zamanda albümünün de prodüktörlüğünü yapan Mert Ekren'e ait olan "Enerji"'ye çekildi. 2011 yılında ikinci albümü "Sıfır Makyaj"ı müzikseverlerin beğenisine sundu. 2 Temmuz 2012'den itibaren bir müddet Star TV'de Alişan ile Ayşe ile Alişan adlı programı sundu. Aynı yıl ilk single çalışması olan "Su Gibi Gel"i çıkardı. Şubat 2014'te "Nefis" adlı single çalışması ile müzik piyasalarında yer aldı. 1 Temmuz 2011’de sansasyonel bir şekilde ünlü reklamcı Ali Taran ile Bodrum'da dünya evine girdi, fakat evlilikleri 28 Nisan 2012 günü sona erdi.

Ayşe Özyılmazel 2015 yılı başlarında, sözü ve bestesi kendisine ait olan ve albümle aynı adı taşıyan çıkış şarkısı "Roket" ile müzikseverlerle buluştu. 6 şarkıdan oluşan albümde kendi söz ve bestelerinin yanı sıra Yıldız Tilbe, İsra Gülümser ve Oğuzhan Koç'un şarkılarını da seslendiren sanatçının albümünde aranjeler İskender Paydaş, Febyo Taşel ve Ersay Üner imzasını taşıyor. Şarkının video klip çekiminde Fatih Ahmet Kaya yönetmenliği üstlendi, sanatçı klipte bas, gitar ve davul çaldı. 2006’da “Sana Bi’şey Olmasın” ve 2011 yılında “Eski Aşklar Yeni Aşklar” adlı iki kitabı yayımlandı.

KAYNAKÇA: Ayşe Özyılmazel (milliyet.com.tr, 10 Ekim 2015), Ayşe Özyılmazel (powerturk.com, 10 Ekim 2015), Ali Tana ile Ayşe Özyılmazel (ntv.com.tr, 10 Ekim 2015), Ayşe Özyılmazel roket gibi geliyor (powerturk.tv, 10 Ekim 2015), Ayşe Özyılmazel (koseyazari.info, 10 Ekim 2015). 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör