Hüsnü Yazgan

Araştırmacı Yazar, Avukat, Hukukçu

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Hukukçu, avukat, araştırmacı yazar. 1959 yılında Bingöl'ün Solhan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Solhan Yatılı Bölge Okulunda, Lise’nin bir kısmını Ankara Atatürk Lisesinde okudu, daha sonra Muş Lisesinden mezun oldu. 1980 darbesinden bir hafta sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine kayıt oldu.

Hukuk Fakültesi'ni 1986 yılında bitirdi. İstanbul’da serbest avukat olarak çalışmalarını sürdürürken 25 Ocak 1993 ve 25 Kasım 1995 tarihlerinde gözaltına alındı. Bayrampaşa, Ümraniye, Bandırma, Bursa ve Metris Cezaevlerinde 2 yıl 6 ay siyasi tutuklu olarak cezaevinde kaldı.  25 yılı aşkın bir süre İslami Hareket Davası'ndan yargılanması devam etti.

Birçok siyasi davada avukatlık yaptı. Uzun süre Devlet Güvenlik mahkemeleri nezdinde avukatlık yaptı, yine bu mahkemelerde sanık olarak yargılandı.

Hüsnü Yazgan’ın değişik dergi, gazete, web sayfalarında yazı ve söyleşileri yayınlandı, konferanslar verdi. Halen yurt dışında ticaret yapmaktadır. Cezaevinde yazdığı, “Sorgu Yargılama Cezaevi - Ceza Hukuku'na Eleştirel bir Yaklaşım” isimli kitabı 1997 yılında yayımlandı.

KAYNAKÇA: Hüsnü Yazgan / Sorgu Yargılama Cezaevi-Ceza Hukuku’na Eleştirel Bir Yaklaşım (1997), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009), Hüsnü Yazgan (Bilgi teyidi, Şubat 2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör