Hüseyin Mevsim

Profesör, Akademisyen, Şair

Doğum
07 Temmuz, 1964
Eğitim
Filibe Üniversitesi Filoloji Fakültesi Bulgar Dili ve Edebiyatı Bölümü
Burç

Şair, akademisyen, profesör. 7 Temmuz 1964, Kırcaali / Bulgaristan doğumlu. Ortaöğrenimini Momçilgrat Mastanlı Lisesinde, yüksek eğitimini ve edebiyat eğitimini ise Filibe Üniversitesi Filoloji Fakültesi Bulgar Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. İki yıl öğretmen olarak çalıştıktan sonra 1991 yılında Türkiye’ye göç etti. Yüksek lisansını, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Bulgar Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yaptı. Kariyerini tamamlayarak profesörlüğe yükseldi.

Prof. Dr. Hüseyin Mevsim, halen Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Bulgar Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Şiirleri yanı sıra edebiyat ve tarih araştırmaları yayımlanmıştır.

ESERLERİ (Şiir):

Otkrehnat Prozorets (Aralı Pencere), Güneşin Bir Çiy Damlasında da Parıldadığı Gibi (2004).

KAYNAKÇA: Hüseyin Mevsim / Otkrehnat Prozorets, Vitrindekiler (Cumhuriyet Kitap, 3.2.2005), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009), Prof. Dr. Hüseyin Mevsim (ankara.edu.tr, 7.7.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör