Ali Uğur Altınok

Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Ses Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı

Müzisyen, Türk Sanat Müziği ses sanatçısı. 1969 yılında Antalya’da doğdu. Profesyonel müzik eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarında başladı. Buradaki eğitim hayatı boyunca çeşitli korolarda görev alan sanatçı, özellikle ATMOK (Ayangil Orkestra ve Korosu) ile, konser ve albümler de yer aldı. 

1989 yılında ülke genelinde yapılan ve Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) kurumu tarafından düzenlenen yarışmada üçüncü oldu. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İcra Heyeti’nin açtığı sınavı kazanarak kısa bir süre burada profesyonel olarak çalıştı.

Ali Uğur Altınok, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğuna kadrolu ses sanatçısı olarak çalışmaya başladı. Bu toplulukla, Türkiye’de ve Dünya’nın çeşitli yerlerinde sayısız konserlere katıldı. Aynı zamanda, topluluğun veya diğer özel CD kayıtlarında solo ve vokal olarak görev yaptı. Halen bu toplulukta görevi devam etmektedir.

Ayrıca, 2013 yılında yeni oluşan Alla Turca Kollektif grubu ile, 17. Yüzyıl Barok ve Osmanlı Müziği icralarında ses sanatçısı olarak yer almaya devam etmektedir.

Sanatçı evli ve bir kız çocuk babasıdır.

KAYNAK: Özgeçmişler (ittmt.org, 28.10.2011).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör