Selim Çoraklı

Araştırmacı, Yazar

Doğum
Eğitim
Gümüşhane Lisesi
Diğer İsimler
Selim Yusufoğlu, Cemal Doğan

Araştırmacı-yazar. 1960, Bayburt doğumlu. Yazıları ve kitaplarında Selim Yusufoğlu, Cemal Doğan vb. imzalar kullandı. Gümüşhane Lisesi mezunu. Liseden sonra siyasi nedenlerle öğrenimini sürdüremedi. 1983’ten itibaren özel kuruluşlarda çalıştı. Zaman gazetesinde muhabirlik, köşe yazarlığı, Makedonya temsilciliği, araştırmacı yazarlık; Birleşik Dağıtımda yöneticilik yaptı. 1999’dan itibaren Cuma dergisi yayın yönetmeni olarak çalışmalarını sürdürdü.

Makalelerini Hergün, Yeni Devir, Selam, Zaman, Akit gazeteleri ile Ülkü Yolu, Sızıntı, İmza, Vahdet, Mektup, Kitap, Cuma vd. dergilerde yayımladı. Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.

ESERLERİ:

Sentezci Düşüncenin Yoğurdukları ve Doğurdukları (1993), Vahyin Işığında Tahliller-Terkipler-Tenkitler (1993), Parçadan Bütüne Yeni Oluşum (1993), Risale-i Nur’dan İlmi ve İmani Tahliller (1993), Sansürsüz Yazılar (1997), Edebiyata Müslümanca Bakmak (1997), Kitap Okuma Şuuru (1998), Sistemli Düşünceler (1998), Bediüzzaman Modernist mi Postmodernist mi? (1999), Risale-i Nur’dan Tefekkür Damlaları (2005).

KAYNAK: İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2006, 2007).

 

 

KİMSENİN SİZİ ALLAH İLE ALDATMASINA İZİN VERMEYİN!

KİMSENİN SİZİ ALLAH İLE ALDATMASINA İZİN VERMEYİN!

 

SELİM ÇORAKLI

 

MÜSLÜMANLAR!!! KİMSENİN SİZİ ALLAH İLE ALDATMASINA İZİN VERMEYİN! BUNUN YOLU KUR’AN’I ANLAMAKTAN GEÇER..

Kur’an’da aldatışlar ve aldanışlar arasında dikkat çekilenler küçükten büyüğe doğru şöyle sıralanabilir:

1. Yaldızlı-süslü laflarla aldatma-aldanma. (En’am, 112)

2. Beldelerde egemenlik kurmak gezip dolaşmakla aldatma-aldanma. (Âli İmran 196, Gafir 4)

3. Dine sokulan uydurma ve iftiralarla aldatma-aldanma. (Âli İmran 24, Enfal 49)

4. Hurafeler, uydurmalar anlamını bilmeden okuyuşlarla aldatma-aldanma. (Hadîd 14)

5. Sefil-rezil yaşayışla aldatma-aldanma. (Âli İmran 185; En’am 70, 130; A’raf 51; Lokman 33; Fatır 5; Hadîd 20)

6. Allah ile aldatma-aldanma. (Lokman 33; F tır 5; Hadîd 14) En tehlikeli aldatış şu ikisidir: Dünya nimetlerinin araç yapıldığı aldatış. Allah(cc)’ın araç yapıldığı aldatış. Araç kullanılarak sergilenen aldatış ve aldanışın en yıkıcısı ‘Allah ile aldatma’dır. Kur’an şöyle uyarıyor: “Sakın aldatıcı sizi Allah ile aldatmasın!” (Lokman 33; Fatır 5; Hadîd, 14)

Bu özelliği dikkate alarak diyebiliriz ki insanoğlunun en kahırlı bunalımları Allah(cc)’ın araç yapıldığı aldatıştan kaynaklanan bunalımlardır. En zehirli zulümler de bu aldatıştan doğar. En kalıcı en yıkıcı bozgunlar bu aldatışın vücut verdiği bozgunlardır. Tarih buna tanıktır.

Bu gerçeği dikkate alarak şunu söyleyebiliriz: Allah (cc) ile aldatma hiçbir ödün ve uzlaşmayla aşılamaz. O deyim yerinde ise ölümsüz bir beladır. Çünkü ölümsüz olan bir aracı kullanmaktadır. Oysaki diğer aldatmaların zararı bir şekilde sona erer. Çünkü onların ne kendileri ne de araçları ölümsüzdür.

KAYNAK: Kimsenin Sizi Allah İle Aldatmasına İzin Vermeyin!  (avamhaber.com, 24.09.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör