Samim Güner

Fotoğraf Sanatçısı, Şair

Doğum
13 Aralık, 1949
Eğitim
Ankara DMMA İnşaat Fakültesi (Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi)
Burç

Şair ve fotoğraf sanatçısı. 13 Aralık 1949, Köşk / Aydın doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini çeşitli şehirlerde tamamladı. Sanat Enstitüsü, Ankara DMMA İnşaat Fakültesi mezunu. Öğrencilik yıllarından itibaren teknik ressamlık yaptı. Edebiyatçılar Derneği ile Dil Derneği üyesidir.

Daha öğrencilik yıllarında Başkent dergisinde fotoğraf ve yazılarına, yine o yıllarda İzmir’de çıkan Demokrat İzmir ve Hürriyet gazetelerinde haber fotoğraflarına yer verildi. İlk şiiri 1995 yılında Yunanistan’da çıkan Şafak adlı kültür sanat dergisinde yayımlandı. Sonraki yıllarda şiir, fotoğraf ve çizgileri Aksu, Aykırısanat, Beşparmak, Ardıçkuşu, Söylem, Kiraz, Akköy, Çalı, Berfin Bahar, Haber Ekspres, Istıranca Rüzgarı, Çalı, İmgelem, İzmir İnş Müh. Odası Yayın Organı, İspinoz, Pirlerkondu, Simurg, Çağrı, Serhat Kars, Çağdaş Kars Haber dergi ve gazetelerinde yayımlandı. Fotoğrafları ayrıca çeşitli kitaplarda kapak olarak kullanıldı. Birçok sergiye katıldı, ödüller kazandı. Şiirlerinin bir bölümünü Katık Yaşama Şiirler (2003) ilk kitabında topladı.

“Samim Güner’in şiirlerinde yaşadığımız hayatın tüm nirengi noktaları, aksilikler, eksiklikler, sıkıntılar, haksızlıklar ele alınmış. İnsanoğlunun beklentileri ve hayal kırıklıkları çocukluk çağından gençliğe ve yaşlılığa kadar karşılaşılan zorlukların analizleri yapılıyor.” (Mehdi Halıcı)

KAYNAKÇA: Çağrı Dergisi (sayı: 521, Nisan 2003), Berfin Bahar (Mart 2003), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2006, 2007).

 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör