Gülnar Kandeyer

Çocuk Edebiyatı Yazarı, Eğitimci, Edebiyatçı

Doğum
01 Mayıs, 1959
Eğitim
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Burç

Çocuk edebiyatçısı, eğitimci. 1 Mayıs 1959, Sorgun / Yozgat doğumlu. Üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğudur. Ailesi 1960 yılında Ankara’ya göç etti. İlk, orta ve yükseköğrenimlerini sırasıyla; Ankara’da Kıbrıs Bayraktar İlkokulu (Kütükçü Ali Bey İlköğretim Okulu), Kocatepe Mimar Kemal Lisesi ile Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde (1994) yaptı. Bitirme tezi “Camii-ün Nezair Divanı” adlı çalışmasıydı. Yükseköğrenimini bitirdikten sonra öğretmenlik mesleğini seçti ve Ankara Cebeci İlköğretim Okulunda Türkçe öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Abidin Kandeyer ile evli; Neslihan adında bir kız çocuk annesidir.

Gülnar Kandeyer’in ilk edebiyat çalışmaları, ilköğretim düzeyine hitap eden masal ve çocuk öyküleriydi. Çalışmaları daha sonra “Ninemin Masal Bohçasından” genel başlığı altında kırk masal kitapçığı olarak 2006 yılında yayımlandı.

ESERLERİ (Masal ve Çocuk Öyküsü):

Ninemin Masal Bohçasından (40 kitap, 2006), Okuyan Çocuk (l6 masal),                                                        Büyüyen Çocuk (20 öykü).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör