Muzaffer Arslan (Gümüşhaneli)

Yazar, Şair

Doğum
30 Aralık, 1973
Eğitim
Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü
Burç

Şair ve yazar. 30 Aralık 1973, Söğütlü köyü / Kelkit / Gümüşhane doğumlu. Babasının öğretmen oluşu nedeniyle, öğrenimini değişik şehirlerde okuyarak yaptı. İlkokulu İstanbul, Erzincan ve Kelkit’te; ortaokulu, doğum yeri olan Söğütlü köyünde tamamladı. Gümüşhane Mareşal Çakmak Öğretmen Lisesini bitirdikten sonra Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümünü bitirdi (1997). Aynı yıl Kelkit’te öğretmenliğe başladı. 2002 yılında atandığı Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesinde öğretmen ve müdür yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürdü. Ayrıca, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde eğitim yönetimi, teftişi, ekonomisi ve planlaması konularındaki yüksek lisans çalışmalarına devam etti.

  Muzaffer Arslan’ın şiirle ilişkisi çocukluk yıllarında annesinin ona anlattığı halk hikâyelerine serpiştirilmiş manilere ve kahramanlık şiirlerine dayanır. İlk şiirini ilkokul sıralarında yazdı. Ortaokul öğrencisi olduğu yıllarda şiire olan ilgisi daha da yoğunlaşarak sürdü. Yalnızlık duygusuyla yazdığı şiirler bu yılların ürünleridir. Ancak yayımlanan ilk çalışmaları Kelkit Çayı gazetesinde yazdığı köşe yazıları (1999-2002) oldu. 2005 yılında, TV 5’te “İstanbul’un Fethi ve Manevî Liderler” adlı belgeseli yayımlandı. Sivri Kalemler Kültür Edebiyat Derneği ile İLESAM üyesidir.  .

ESERLERİ:

ŞİİR: Yollarda Yoktun (2000), Ay Yüzüne Vurunca (2006).

ARAŞTIRMA-İNCELEME: Söğütlü Beldesi Kültür Özellikleri / Sözlü Tarih (lisans tezi, 1997).

KAYNAKÇA: Ali Coşkun Hirik / Geçmişten Günümüze Kelkit (2002), Gümüşhaneli Şairler Antolojisi (2007), Ali Gündüz / Türk Şairleri Şiir Antolojisi (5 cilt, 2008), İLESAM / 2008 Şiir Antolojisi (2008), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (11. cilt,  2009). 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör