Özge İnce

Çocuk Edebiyatı Yazarı, Yazar

Doğum
06 Ekim, 1982
Eğitim
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Burç
Diğer İsimler
Özge İnce Sağ

Çocuk edebiyatı yazarı. 6 Ekim 1982, Bolu doğumlu. İlköğrenimini Halil Nom İlkokulunda, ortaokul ve lise öğrenimini Gerede Lisesinde yaptı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdi. 2005 yılından itibaren Toprakkale Ziyaettin Özatalay İlköğretim Okulunda, Erzurum - Ilıca / Toprakkale Köyü İlköğretim İlkokulunda ve 2008 yılından itibaren Ankara Cebeci İlköğretim Okulunda öğretmen olarak çalıştı. Küçük oylumlu, 7-8 ve 16 yaşındaki çocuklar için yazdığı on adet çocuk öyküsü kitabı 2008 yılında topluca yayımlandı. Ayrıca on adet dünya klasiği çocuk öyküsü yeniden düzenlenerek basıldı. Mehmet Melih İnce ile evlidir.

ESERLERİ:

ÇOCUK ÖYKÜSÜ: Ayakkabı Hastanesi, Birlikte Oynayalım, Eskimeyen Ütü, Hapı Yuttum, Tanıdık Yüz, Yumuk’un Hatası, Bir Kelebeğin Günlüğü, En Güzel Hediye, Finfin’in Kurtuluşu, Mutlaka Bilmeliyiz (2008).

UYARLAMA: Ali Baba ve Kırk Haramiler, Çizmeli Kedi, Kırmızı Başlıklı Kız, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Uyuyan Güzel, Bremen Mızıkacıları, Keloğlan İle Kırmızı Erikler, Kül Kedisi, Rapunzel, Yoksul Oduncu.

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör