Mustafa Ulusoy

Psikiyatrist, Yazar

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi

Psikiyatrist, yazar. 1965, Sungurlu / Çorum doğumlu. İlk ve ortaokulu Sungurlu’da okudu. Ankara Deneme Lisesini (1982), İÜ Tıp Fakültesini (1988) bitirdi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesindeki dört yıllık psikiyatri uzmanlık eğitimi aldı. Bir süre Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde, üç yıl da özel bir hastanede çalıştı. 1998 yılından sonra açtığı özel muayenehanede psikiyatrist ve psikoterapist olarak çalıştı.

Edebiyatla üniversite öğrenciliği yıllarında ilgilenmeye başladı. Köprü, İzlenim, Karakalem ve Zafer gibi çeşitli dergilere yazılar yazdı. Mesleki yazı çalışmalarını yurtdışı ve yurtiçinde çıkan dergilerde yayımladı ve psikiyatri kongrelerinde bildiriler sundu. Özellikle kişilik bozuklukları, endişe ve depresyon konularında çalıştı. 1996 yılında İspanya’da yapılan Dünya Psikiyatri Kongresi Ödülünü kazandı.

ESERLERİ:

DENEME: Nietzsche ve Babannem (4. bas. 1998).

ROMAN: Aynalar Koridorunda Aşk (5. bas. 2003).

ÖYKÜ: Ay Terapisi (2. bas. 2004).

KAYNAK: Mustafa Ulusoy / Aynalar Koridorunda Aşk (2003), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör