Süleyman Demir

Yayıncı, Yazar

Yazar, yayıncı. 1922, Akviran / Afyon doğumlu. Askerlik çağına kadar köyünde çiftçilik yaptı. Askerlik sonrası Afyon’da kitabevi işletti. Hacca gittikten sonra İslâmi konularda araştırmalara yöneldi, İstanbul’da Demir Yayınevini kurarak yayıncılık ve dağıtımcılıkla uğraştı. Biri Ey Kahpe Felek olmak üzere iki de film senaryosu yazdı.

ESERLERİ:

ARAŞTIRMA- DERLEME: 54 Farz Şerhi, Kaside, İlahi, Nat-ı Şerifler, 32 Farz, Namaz Sureleri, Dualar ve Yasin-i Şerif, Müslüman Çocuklarına Rehber, İmtihan Kılavuzu (Akid Kısmı), Tasavvufi Hikâyeler, Zulmetten Nûra, Dalâletten Hidayete, Zübdetül Hakâık Tercümesi, Ariflerin Menkıbeleri, Rehber-i İslâm, İmtihan Kılavuzu (İbadet Kısmı), En Güzel Dini Hikâyeler, Küfür Sözler, Aile ve Çocuk Terbiyesi, Dua Demetleri, Şifa Hazineleri, 40 Konuya 40 Hadis, İslâmi Araştırmalar ve Şer’i Fetvalar, Edduail Me’sûre, Allah Bizimledir, Deryayı Hikmetten Damlalar.

ÇEVİRİ: Tarikat-ı Muhammediyye Tercümesi, Miftâhul Kulûb, Binbir Hadis-i Şerif Tercümesi, 500 Hadis-i Şerif Tercümesi, Küçük İlmihal.

HAKKINDA: İrfan Ünver Nasrattınoğlu / Afyonkarahisarlı Şairler Yazarlar Hattatlar (1971).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör