Rıdvan Kuday

Sanat Eğitimcisi, Ressam

Doğum
23 Ocak, 1975
Eğitim
Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü
Burç

Ressam, sanat eğitimcisi. 23 Ocak 1975 tarihinde Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır'da gördükten sonra 1999'da Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Diyarbakır Atatürk Lisesinde başladığı resim öğretmenliği görevini, 2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesinde sürdürmektedir. Sanatçı birçok  ulusal ve uluslararası sanatsal etkinliğe katılmış olup, öğretmenliğinin yanı sıra resim çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

Sanat hayatına Diyarbakır’da devam eden sanatçı, çalışmalarında yozlaşma ve dökülme imgelerinden yola çıkarak, görünenin aksine gizlenmiş görünmeyeni izleyici ile buluşturma gayreti içindedir. Boyanın dokusal özelliklerini sıkça kullanan sanatçının içinde yaşadığı coğrafyanın gerçekleri ile üzeri gizlenen festivalist söylemlerin irdelendiği uygulama çalışmalarının tamamına egemen olan bu tavır, Jacgues Dedrida'nın yapı bozum felsefesiyle değerlendirilebilir. Derrida bağımsız bir gösterilenler alanının olamayacağını ileri sürer. Burada iki önerme belirginleşir: Birincisi, bağımsız bir gösterilenler alanının olanaksızlığı ve ikincisi, hiçbir şekilde ya da herhangi bir şekilde bir gösterge dizgesinden kaçılamayacağıdır...

Katıldığı Sergiler:

1998- DSİ Sergi Salonu (Diyarbakır), 2001- Ç.T.O.M. Mardin Güzel Sanatlar Müdürlüğü (Mardin), 2008- Bakış Aralığı  Diyarbakır Sanat Merkezi (Diyarbakır), 2010- Kadın (Kişisel Sergi, Keçi Burcu, Diyarbakır), 2011- International Art Gallery (İstanbul), 2012- TÜYAP Sanat Fuarı (İstanbul), 2013- Bakur I (Kuzey I, Amed Art Gallery, Diyarbakır), 2014- Bakur II (Kuzey II, Amed Art Gallery, Diyarbakır).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör